Programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar´ın yanı sıra Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kocasinan İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, il ve ilçe müdürlerinin eşleri, meclis üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Kocasinan Akademi Yakut Tesisinde gerçekleşen programda ilk olarak kurdele kesilmesi ile sergi açılışı gerçekleştirildi. Başkan Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte protokol eşlerine ve davetlilere el emeği göz nuru ürünleri gezdirdi. Serginin ardından Kocasinan Akademi´nin ilk mezunları sertifika töreni yapıldı.
?Kocasinan Akademi Yakut´un hanımlara özel ilk tesis olduğu için ?Göz bebeğimiz´ diyordum? diye konuşmasına başlayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Kocasinan Akademi Yakut tesisinin fiilen yapılan işleri takip ederek, bugünlere geldik. Yapılan hizmetlerinin karşılığını bire bir hanım kardeşlerimiz tarafından takdir ediliyor olması, bizleri çok memnun etti. Bundan sonrada inşallah daha fazla hanım kardeşlerimize hitap edecek tesisler yapma noktasında bizim şevkimizi artırdı. Kocasinan Akademi Yakut´tan sonra Erciyesevler ve Mimarsinan Mahallelerinde tesislerimizle Kocasinan Akademi´nin eğitimleri artacak. Önümüzdeki yıl buradan daha büyük bir tesiste Erkilet Mahallesinde yapacağız. Kocasinan Akademi´yi bütün Kocasinan sakinlerinin hizmet alabileceği büyük bir eğitim yeri haline getireceğiz? ifadelerini kullandı.
?Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet veriyoruz? diyen Başkan Çolakbayrakdar, ?Sunduğumuz meslek edindirme kurslarımızla eğitim alamamış ya da yeni bir meslek dalında eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın, kendilerine uygun bir meslek dalında eğitim almalarını sağlıyoruz. Gençlerimizi yetenek ve ilgi alanlarına yönlendirerek sosyal yaşama hazırlıyor, işsizliğe alternatif çözümler üretiyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız öğrendikleriyle aile bütçesine, ülkemize ve Kayseri ekonomisine katkı sağlıyor. Bu duygu ve düşüncelerle Kocasinan Akademi´nin bugünlere gelmesinde özverili çalışan kendi personelime ve Halk Eğitim Müdürlüğü´nün vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Kursiyerler adına bir konuşma yapan kursiyer Hatice Çağlı Büyükkeçeci ise ?Kadınlarımıza spor ve sosyal aktiviteleriyle hem de hobi, el sanatları ve istihdama yönelik meslek edindirme kursları ile becerilerini ve yeteneklerini geliştirme imkanı sağlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür ediyorum? dedi.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Kadın Elbisesi Dikim kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikasını veren Başkan Çolakbayrakdar, başarıların devamını diledi. Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise Sanat ve Tasarım Kursundaki kursiyerlere sertifikasını vererek, yapılan hizmetlerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti. Tığ Oyası kursiyerlerine sertifikalarını veren Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman ise ?Sosyal belediyecilik alanında kurulan Kocasinan Akademi´nin yapmış olduğu hizmetlerden gurur duydum. Kardeş belediye olarak Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ı tebrik ediyor, yapmış olduğu hizmetlerden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum? şeklinde konuştu. Kocasinan İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer de ?Halk eğitim Müdürlüğü olarak Kocasinan Akademi´nin isteklerini yerine getirebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz? dedi. Başkan Çolakbayrakdar´ın eşi Fatma Çolakbayrakdar ise Kocasinan Akademi´nin ilçe sakinlerine meslek edindirmenin yanı sıra hobilerin geliştirilmesi ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması noktasında gurur verici olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kocasinan Akademi eğitimcileri ve kursiyerlerin çalışmalarından oluşan sergide, tel kırma, 3D tablo ile Türk Bayrağı yapımı, iğne oyasından güller işleme, penyeden sepet örgü, sallantı boncukla takı yapımı, dövme keçe, kokulu taşlar, teraryum, çini ve yazma kenarı işleme gibi çalışmalar yer aldı. El emeği göz nuru çalışmalar, davetliler ve protokolün beğenisine sunulurken her bir ayrı bir alın teri ve emek olan ürünler, bu tür kursların ne denli faydalı olduğunu gözler önüne serdi. Kocasinanlı hanımların ortaya koydukları başarılı eserler, katılımcıların takdirini kazandı.
Kocasinan Akademi ev sahipliğinde gerçekleşen programda, misafirlere tesislerin kurs hocaları ve kursiyerlerin emeklerinden oluşan çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...