KOCASİNAN, YARIM ASIRLIK AĞACA NEFES OLDU

Çevreye ve yeşile verdiği değeri geri dönüşüm ve ağaçlandırma çalışmalarıyla gösteren Kocasinan Belediyesi, bu kez de Kayseri'nin eşsiz güzelliğiyle ünlenen Erkilet bölgesinde yaşayan, İbrahim Ermet isimli vatandaşın yarım asırlık ceviz ağacına nefes oldu

Anahtar Kelimeler: KOCASİNAN YARIM ASIRLIK AĞACA NEFES
KOCASİNAN, YARIM ASIRLIK AĞACA NEFES OLDU
Güncel 18.05.2020 19:06:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan ve Erkilet bölgesinde ikamet eden 68 yaşındaki İbrahim Ermet, çocuğu gibi baktığı ve büyüttüğü yarım asırlık ceviz ağacında bir hastalık oluşmasıyla Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numaralı telefonundan Çözüm Merkezi’ni aradı. Konuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede ceviz ağacına yapılması gereken müdahaleleri yaptı ve ağaç yeniden hayat buldu.

“Tabiat bize bir emanettir.” diye sözlerine başlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı yavrularımıza daha yeşil bir Kocasinan bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çerçevede geri dönüşüm çalışmalarımızla bu zamana kadar yüzbinlerce ağacın kesilmesini önledik. Ağaç dikme etkinliklerimizle ise yüzbinlerce ağacı toprakla buluşturduk. Bizler biliyoruz ki yeşili ve çevreyi seven korumayı emreden bir dinin Peygamberin tabileriyiz. Ağaçların kesilmesiyle otlak haline gelen Medine dışındaki bir mekanı sevgili Peygamberimiz (S.A.V) o dönem ağaçlandırma projesi yaparak kısa dönemde yeşillenmesini sağlamıştır. Dolayısıyla böyle bir medeniyete tabi olmaktan gurur duyuyoruz. Bütün gayretimiz daha güzel çevreyi gelecek nesillere sunabilmek içindir.” ifadelerini kullandı.

Çocuğu gibi baktığı ve büyüttüğü ceviz ağacı hakkında bilgi verirken duygusal anlar yaşayan İbrahim Ermet (68) ise, “Bu ağaç, Erkilet’in kedi bacağı tatlısının meşhur olmasında büyük payı olan ceviz ağacından biridir. Kabuğu yumuşak (Kabak) ceviz ağacı cinsinden olduğundan dolayı yağlı olması ve lezzetiyle diğerlerinden farklıdır. Gözüm gibi baktığım ağacımızda, bilmediğim bir hastalık oluştu. Bu ağaca çocuğumuza bakar gibi baktık. Bu ağaç eğer yıkılırsa ben de yıkılmış olurum. Sokağa çıkamadığımızdan dolayı belediyemizi aradık. Allah razı olsun. Ekipler geldi ve evladım gibi büyüttüğüm ağaca ilaçlama başta olmak üzere yapılması gereken müdahaleleri yaptılar. Bu hizmetten dolayı Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İbrahim Ermet’in oğlu 42 yaşındaki Fatih Ermet ise “Atalarımızdan bize yadigar kalan bağımızda 1978 doğumlu olmama rağmen bu ceviz ağacı benden eskidir. Babam bu ağaçlara gözü gibi bakar. Ağaçlara bizlere verdiği kadar değer verir. Ağacımızda bir hastalık oluştu. Bu yüzden Kocasinan Belediyesi park bahçeler ekiplerine haber verdik. Çok kısa bir sürede ağaca müdahale ettiler. Bunlar da neticede bir canlıdır. Verdikleri değerlerden dolayı belediyemize çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.