Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Kayseri(ASKON) başkanı Ali Özcan 2020’ye ilişkin ihracat verilerini değerlendirdi. Özcan, ticarette son adımı atmakta zorluk yaşandığını belirtti.
ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM)açıkladığı bilgilerin ekonomi için ilk incelenmesi gereken veriler olduğunu belirtti. Ali Özcan, “Pandemi etkisi tüm Dünya’yı olduğu gibi ülkemizi ve özelde de Kayserimizi etkiledi. Bu süreç bize gösterdi ki sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve hijyen bundan sonraki senelerin temel değerleri olacak. Bunu yapan firmalar bir seviye daha atlayacak. Bunu ülkemizde iyi uygulayan firmalar mevcut. Ancak Anadolu’ya bunu yaymamız gerekiyor. TİM verileri ışığında bir plan çizilmeli. Genel başkanımız Sayın Orhan Aydın’ın belirttiği gibi topyekûn bir kalkınma modeli ortaya koymalıyız. Bizler için İstanbul, Trabzon, Şırnak birdir. Gelişmişliği ortaya koymamız için Anadolu’ya ağırlık verilmesi gerekiyor.” dedi.
Ali Özcan, “Kayseri verilerine baktığımızda güzel bir artışın olduğunu görüyoruz. Ancak bu artış bizi diğer illerin önüne taşıyacak seviyede değil. Görünmeyen bir eşik var ve biz orada takılıp kalmışız. Bu kritik eşiği atlarsak ekonomideki hak ettiğimiz yeri alacağımızı düşünüyorum. Eskiden Kayseri denince akla ticaret, mobilya, sucuk, pastırma gelirdi. Bunlar son dönemde tartışılan meseleler oldu. Bizim buradan kendimizi ispat etmiş bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Kayseri’de bir ortaklık kültürü vardı ki birçok büyük kuruluş bu şekilde başlamıştı. Bu kültürü yeniden yaygın hale getirmeliyiz. Bunun gibi yeniden güçlü bir Kayseri gerçeğini ortaya koyacak projeler üretmemiz gerekiyor. Potansiyelimiz olduğu aşikar. Bu gücü artık yansıtmanın vakti geldi.” şeklinde konuştu.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...