Kayseri Ticaret Odası (KTO), Antalya´da düzenlenen 9´uncu Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)´nda yerini aldı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ile Meclis Başkanlık Divanı, Meclis ve yönetim kurulu üyeleri, YÖREX´e katıldı.
72 şehirden 252 kurum,135 Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının katılım sağladığı fuarda, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası birlikte açtıkları stantta Kayseri´yi temsil ettiler.
Kayseri mantısı başta olmak üzere şehrimizin meşhur yöresel ürünlerinden pastırma, sucuk, Yamula Patlıcanı, soğanlı bebeği, Bünyan ve Yahyalı halılarının tanıtıldığı stant, çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.
Fuarda yoğun ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ?Her şehrin kendine özgü yöresel ürünleri olup çoğunun hangi şehre ait olduğunu bilmiyoruz. Bu sene 72 şehrin katıldığı bu fuarda her il şehriyle anılan ürünüyle yer alarak şehrini tanıtma fırsatı buldu. Biz de Kayseri Ticaret Odası olarak, Kayseri Ticaret Borsası ile açtığımız stantta Kayseri denince akla gelen ürünleri tanıttık. Standımızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel, Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan ve çok sayıda misafir ziyaret etti. Kendilerini ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyduk? ifadelerini kullandı.
Kayseri Mantısı, Kayseri Sucuğu ve Kayseri Pastırmasının coğrafi işaret tescil sahibinin Kayseri Ticaret Odası olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, Kayseri´nin coğrafi işaret tescilli ürünleri hakkında da bilgiler verdi. Gülsoy; ?Kayseri mantısı, Kayseri sucuğu, Kayseri pastırması, Bünyan halısı, Yahyalı halısı, soğanlı bebeği, Develi cıvıklısı, Tomarza kabak çekirdeği, Yamula patlıcanı, İncesu karaevrek üzümü olmak üzere Kayseri´nin şu an için 10 tane coğrafi işaret tescilli ürünü bulunmaktadır. Ülkemizde en çok yöresel ürün tesciline sahip şehirlerden biri olan Kayseri´nin bu sayıyı ileriki zamanlarda daha da artırarak diğer şehirlere örnek olacağına inanıyorum? diye konuştu.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve yönetimi fuar kapsamında, diğer stantları da dolaşarak ürünler yöresel ürünler hakkında bilgiler aldı.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.