Kayseri´de üç ayrı cinayetle suçlanan ve emniyette suçunu itiraf eden eskiden kungfu sporu yapan zanlı, 2007 yılında kız kardeşi hakkında laf çıkaran akrabasını öldürdüğü iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen sanık, ?İlaçlarımı almadığım için coşuyordum saçmalıyordum, polisler beni gaza getirdi okumadan imzaladım? dedi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 9 Ocak´ta Uğurevler Mahallesi 251. Sokak´ta öldürülen Ufuk Akhan´ın katil zanlısı olarak Orhan G.´yi gözaltına aldı. Zeliha Ü.´nün evini basan Orhan G.´nin defalarca zile basması üzerine paniğe kapılan kadının komşuları Ufuk Akhan´dan yardım istediği, fabrika işçisi Ufuk Akhan´ın da tüfeğini alarak aşağıya indiği, Orhan G.´nin cebinden çıkardığı bıçakla Ufuk Akhan´ı 7 yerinden bıçakladığı ortaya çıktı. Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde oluşturulan özel ekip, Ufuk Akhan´ın öldürülme şekli ile 2014 yılında Uğurevler Mahallesi 251. Sokak´ta öldürülen Hüseyin Ekemen cinayetini karşılaştırdı. Hüseyin Ekemen cinayetini 5 yıl boyunca çözmeye çalışan dedektifler, 4 bin 500 kişi ile görüşerek, olay yerinden beyaz bir aracın kaçtığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro dedektifleri, Ufuk Akhan´ı bıçaklayarak öldüren Orhan G.´nin babası T.G.´ye ait beyaz bir aracı kullandığını da tespit ederek zanlıyı sorguladı. Basit yaralama, hırsızlık ve tehdit suçlarından kaydının olduğu, ailesi ve çevresi ile sürekli kavgalı olduğu, üzerinde sürekli bıçak taşıdığı, kungfu sporcusu olduğu, ayrıca bipolar davranış bozukluğu tedavisi gördüğü belirlenen Orhan G., sorgusunda maktül Hüseyin Ekemen´i tanımadığını, adını basından duyduğunu, olay gecesi sokakta otururken karşılaştığını, sarhoş olan şahsın kendisine bıçak çekerek telefonunu istediğini, bu esnada üzerinde taşıdığı pusat diye tabir edilen bıçağı ile Hüseyin Ekemen´i öldürdüğünü ve olay yerinden ayrıldığını itiraf etti.
2007´DE İŞLENEN ŞAHİN METİNER CİNAYETİNİ DE İTİRAF ETTİ
Şüpheli Orhan G.´nin daha eski tarihlerde benzer yöntemle işlenmiş faili meçhul cinayetlerle bağlantısı olabileceği üzerinde duran Cinayet Büro dedektifleri, 16 Şubat 2007 tarihinde Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Oğulcuklu´da sokakta Şahin Metiner isimli şahsın başından, boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Zanlı Orhan G., yapılan sorgulamada Şahin Metiner´i de ?kız kardeşi hakkında laf çıkardığı´ için bıçakla öldürdüğünü itiraf etti. Cumhuriyet savcısı refakatinde Orhan G.´ye yer gösterme işlemi yapıldı ve verdiği ifadelerle olayın birebir örtüştüğü belirlendi. Gözaltına alınan Orhan G., işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık sanık Orhan G. hakkında Şahin Metiner cinayeti ile ilgili iddianameyi hazırlarken, diğer iddianamelerin halen hazırlanmadığı ve diğer cinayet dosyalarının başka ağır ceza mahkemelerinde görüleceği öğrenildi.
Başka bir suçtan tutuklu bulunan Orhan G., Şahin Metiner cinayeti ile ilgili davada ilk kez hakim karşısına çıktı.
Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada sanık ve avukatı ile öldürülen Metiner´in şikayetçi olan annesi T.M. hazır bulundu.
?POLİSLER BENİ GAZA GETİRDİ, OKUMADAN İMZALADIM?
Sanık Orhan G. mahkemede, ?İddianameyi okuyunca zoruma gidiyor. Şahin Metiner´i kesinlikle ben öldürmedim. Yüklü miktarda ilaç içtim, ben aklanmak istiyorum, gerçek katili polisler bulsun. 1.5 yıl ilaçlarımı içmedim, ifade verdiğim zaman akıl sağlığım yerinde değildi. Şahin Metiner ile hiç husumetim yoktu, babamın dayısının oğludur. Sadece bir 150 TL´lik telefon meselesi oldu, onu da halletmiştik. Rahmetli öldürüldüğünde ben evdeydim, işe gidince öğrendim. Ben kendimi dizginleyemiyorum, kendimi üsteğmen zannediyorum, halen de zannediyorum. O an da ilaçlarımı almadığım için coşuyordum, saçmalıyordum, polisler beni gaza getirdi, okumadan imzaladım. İki üç gündür iddianameyi okuyorum, zoruma gidiyor. Ben sadece tek bir kişiyi karnından bıçaklayıp öldürdüm. Başka suçları ben işlemedim. Diğer dosyalarım da bu mahkemede birleştirilsin? diye konuştu.
?MÜVEKKİLİM İLERİ DERECEDE ŞİZOFREN HASTASI?
Sanığın avukatı ise müvekkilinin ileri derecede şizofren hastası olduğunu, iki üç yıldır ilaçlarını kullanmadığını, suçunu ikrar ettiği ifadeleri kabul etmediklerini söyledi. Öldürülen Metiner´in eşi T.M. sanıktan şikayetçi olduğunu söylerken, sanık Orhan G. ?Boşa şikayetçi oluyorsun yenge, ben yapmadım? dedi.
3 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu´ndan gelecek raporun beklenilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Aralık ayına erteledi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.