Tarih: 19.06.2024 16:35

Kurban etleri sucuk oldu

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri’de kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini sucuk yaptırmak için kasaplara koştu. 

Kurban etlerini kasaplara teslim eden vatandaşlar, kilogramına 80 lira ödeyerek sucuk yaptırıyor. 

Kasap Adem Aydın, yaptığı açıklamada, bu yıl vatandaşların kurbanlık etlerini sucuk yaptırmak için yoğunluk oluşturduğunu dile getirdi. 

Etin sucuk olabilmek için belirli işlemlerden geçtiğini vurgulayan Aydın, şunları anlattı:

“Kurbanı kestikten sonra vatandaşlarımız sucuk olacak etleri ayırt ediyor. Ondan sonra bize getiriyorlar. Biz de ilk olarak etleri kıyıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra tekrar yoğuruyoruz. Etimiz ikinci yoğurmadan sonra dinlenmiş oluyor. Baharat ve sarımsak katılıyor ve bağırsaklara dolum işlemi yapılıyor. Geçen sene sucuk hiç yapılmıyordu diyebilirim ama bu sene çok fazla ilgi var. Sıcağın sucuğa çok fazla etkisi olur, ürünü bozabilirler. Sucuğu kurutabilmek için serin ve esintinin olduğu alanlarda bulundurmak lazım. Yoksa ürün bozulur. Sucuk 2,5 gün içerisinde kurur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —