Lityum iyon pillerin grafit anotlarının mucidi 66 yaşındaki Faslı bilim adamı Rachid Yazami, lityum iyon pil teknolojisinin enerji kapasitesini 3 kat artırdığını belirterek, özellikle taşınabilir sistemlerde vazgeçilmez olmasının öngörüldüğünü belirtti.
ASPİLSAN Enerji´nin davetlisi olarak geldiği Kayseri´de, açıklamalarda bulunan Yazami, batarya teknolojilerinin güvenliği ve enerji devamlılığı gibi konularda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
Yazami, lityum batarya teknolojisinin mevcut batarya teknolojileri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek "Ancak en önemlisi güvenilirlik ve güvenlik. Bu teknoloji şu anda elektrikli araçlarda kullanılıyor." dedi.
Başlarda bataryanın depoladığı enerjinin kilovatsaatinin bin dolar olduğunu ancak artık çok ucuzladığını ifade eden Yazami, "Bu da onu ileride kullanılabilecek önemli batarya teknolojisi haline getiriyor. Bundan sonra özellikle taşınabilir sistemlerde, scooter, elektrikli araçlar gibi, vazgeçilmez olması öngörülüyor." diye konuştu.
Rachid Yazami, şunları kaydetti:
?Lityum iyon pil teknolojisi geçmişten günümüze kadar enerji kapasitesini 3 kat artırmış durumda. Üniversiteler ve çeşitli birimlerde halen araştırmalar yapılmakta. Çalışmalar sonucu yeni malzemelerin keşfedilmesiyle lityum sülfür, lityum hava, lityum metal gibi bazı teknolojiler de araştırılıyor ve geliştiriliyor. Lityum pil için bu araştırmalarla teknoloji daha da genişleyecek."
Lityum iyon pillerinin askeri uygulamalar dışında drone ve uzay sistemlerinde de kullanıldığını vurgulayan Yazami, lityum batarya teknolojisinin enerji depolama sistemlerinde en önde olduğunu ifade etti.
Yazami, ASPİLSAN´ın askeri teknolojiler için lityum piller ürettiğini ve Türkiye için çok önemli işler yaptığını da sözlerine ekledi.
Kayseri'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa mahkeme 18 yıl 9 ay hapis ve 187 bin 500 TL adli para cezası verdi. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’de araç sahiplerini ilgilendiren zam haberi geldi. PÜİS Kayseri Şube Başkanı İbrahim Polat, benzine yapılacak artışın kesinleştiğini duyurdu. Zam bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Okul Sporları Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonalarında derece elde eden sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret etti.
İlaç bulmakta zorlanan vatandaşlar için yeni bir sistem devreye alındı. Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız uygulamasına eklediği özellikle birlikte reçetedeki ilaçların hangi eczanede bulunduğu artık kolayca sorgulanabilecek.
Kayseri’de bir süredir gündeme gelen çöp birikintileri için belediye ekipleri harekete geçti. Yapılan kapsamlı temizlik çalışmalarıyla sanayi sitesindeki atıklar tamamen kaldırıldı. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 15-17 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi’ ziyaretçilerini bekliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın” Projesi’nde kura heyecanı yaşandı. 2.918 başvuru sahibinin katıldığı kura çekilişinde 750 asil ve 100 yedek hak sahibi belirlendi.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Kayseri’de berber ve kuaför ücretleri yeniden konuşulmaya başladı. Güncellenen tarifeyle birlikte bazı hizmetlerdeki fiyatlar vatandaşların dikkatini çekti. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirilen Ali Çöl’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Yahyalı Belediyesi ilçe genelinde temizlik ve bakım çalışmalarını hızlandırdı. Mezarlıklardan parklara kadar birçok noktada yürütülen çalışmalar dikkat çekti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, CerModern’de açılan fotoğraf sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın “Işığın Sesi” adlı sergisini ziyaret etti. Böhürler’in açıklamasında sanatçıyla ilgili Kayseri detayı dikkat çekti.
Yeniden Refah Partisi Yahyalı İlçe Teşkilatı’nda dikkat çeken bir görev değişimi yaşandı. Uzun süredir ilçe başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara, görevini düzenlenen devir teslim töreniyle Veysel Ekinci’ye bıraktı.
“Sen Yaparsın Melikgazi” projesi kapsamında düzenlenen Tarih Yarışması finali yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan yarışmanın ardından dereceye giren okullar da açıklandı.
Kayseri’de, iki farklı suçtan hakkında kesinleşmiş 23 yıl 11 ay 23 gün hapis cezası bulunan A.Ç. (28) isimli kadın hükümlü, polis ekiplerince yakalandı.