?BERBER DÜKKANLARI BİLE TATLI SATMAYA BAŞLADI?
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse yazılı bir açıklama yaparak yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi artan ´Merdiven Altı Gıda Üretimi´ne dikkat çekerek esnafın şikayetlerine tercüman olup ?Berber dükkanlarında bile tatlı satılmaya başlandı. Herkes kendi sanatını yapsın, kendi işini yapsın. Bu gidişe bir dur diyelim? çağrısı yaptı?
Ramazan Bayramı´na sayılı günler kala tatlıcılarda da hareketlilik yaşanmaya başladı. Bayramın olmazsa olmazlarından olan tatlılara karşı ilginin yoğunlaştığı son günlerde ´merdiven altı´ diye tabir edilen gıda üretiminde de artış da yaşanan bu hareketlilikle birlikte geldi?
İnsan sağlığını hiçe sayan bu üreticilere karşı esnafın şikayetlerini dillendirmek üzere yazılı bir açıklama yapan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse iliz sakinlerini bu kişilere karşı dikkatli olmaları tavsiyelerde bulunup, ruhsatı olmayan iş yerlerinden tatlı alınmaması gerektiğinin altını çizerek ? Bizler insan sağlığına hitap eden işletmeleriz. Ramazan´ın son günlerine yaklaştıkça tatlıya olan talep artıyor. Çünkü vatandaşlar ne kadar kavun, karpuz yese de kan şekerinin düşmesi ile tatlıya yöneliyorlar. En sağlıklı tatlıyı ruhsatlı işletmelerden almak lazım. Ruhsatı olmayan işletmelere kesinlikle itibar göstermesinler." Değerlendirmesinde bulundu?
Tatlının taze olup olmadığının renginden de anlaşılacağının altını çizen Köse açıklamasının sonunda herkesin kendi işini yapması gerektiğini vurgulayarak "Tatlı bir gün önce yapıldığı için yumuşar. Tüketicinin alırken dikkat etmesi gerekir. Bir günün üzerinde kalan tatlılar yumuşaklık gösterir. Tatlıda yağ, ceviz, toz şeker ve su kullanılır katkı maddesi olarak. Bayramın yaklaşması ile birlikte berber dükkanları bile tatlı satmaya başladı. Bu abesle iştigal. Herkes kendi sanatını yapsın kendi işini yapsın. Eğer burada 3-5 kuruş kazanç varsa erbabına bıraksınlar lütfen." İfadesini kullandı?