MAZLUM-DER İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİNE BAŞLADI?

MAZLUM- DER Kayseri Şubesinin 2017 yılı İnsan Hakları Seminerleri Kasım ayı itibariyle başladı. 8 hafta sürecek olan ve her hafta cumartesi günleri saat 13.30´da başlayacak olan insan hakları seminerlerinde her hafta ayrı bir konuşmacı ayrı bir konu hakkı

MAZLUM-DER İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİNE  BAŞLADI?
Yaşam 6.11.2017 13:21:36 0
Haberi Sesli Oku

MAZLUM- DER Kayseri Şubesinin 2017 yılı İnsan Hakları Seminerleri Kasım ayı itibariyle başladı. 8 hafta sürecek olan ve her hafta cumartesi günleri saat 13.30´da başlayacak olan insan hakları seminerlerinde her hafta ayrı bir konuşmacı ayrı bir konu hakkında seminer verecek.

MAZLUM- DER Kayseri Şubesi Toplantı salonunda devam edecek konferanslar serisinin 4 Kasım 2017 Cumartesi günkü konuğu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ oldu. TAŞ; ?İnsan haklarının dünü, bugünü? konusunda katılımcılara bilgiler verdi.              

TAŞ; seminerin başında hak kavramının Hz. Adem´le başladığını, ilk ve en önemli hakkın yaşama hakkı olduğunu ve insanlığın gelişimine paralel olarak haklarında sayısının arttığını ve çeşitlendiğini söyleyerek haklarımızı yasalardan, kurumlardan ve inanç değerlerimizden alırız şeklinde konuştu.

Hakların çok çeşitli olduğunu, evrensel hakların uluslar arası alanda öne çıktığını, bizlerin de kanunları yaparken uluslararası hakları, sözleşmeleri ve bağlayıcı metinleri dikkate almak durumunda olduğumuzu söyleyerek sözlerine devam etti.                                                

Ayrıca Kamu hakkının devlet ile vatandaş arasında olduğunu, bu hakkın devlet tarafından verildiğini beyan eden TAŞ, özel hakkın ise vatandaşlar arasında olduğunu, özel hak noktasında devletin olmadığını sözlerine ekledi. Evrensel haklar ve yükümlülüklerden de bahseden TAŞ, katılımcıların hak ve ödev konusundaki düşüncelerini de dinledi,  soruları cevapladı.          

MAZLUM- DER Şube Başkanı Mehmet YAKUT´da insan hakları okulu çalışmaları kapsamında başlayan seminerlerin her hafta sonu cumartesi günleri saat 13.30´da başlamak üzere 8 haftada tamamlanacağını,  amaçlarının hak ve ödevlerinin farkında olan, kendine ve insanlara karşı sorumluluk anlayışını geliştirmiş bireyler yetiştirmek olduğunu bildirerek katılımcılara ve seminer konuğu Gönüllü Kültür Kuruluşları başkanı Ahmet TAŞ´a teşekkür etti. 

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tinerle soba yakarken alevler içinde kaldı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.

Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi'nde yapım ihalesi gerçekleştirildi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.

Melikgazi’de bıçaklı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.