İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021 yılını ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında İlimiz Melikgazi İlçesi mahalle muhtarlarına temel afet ve farkındalık eğitimi verildi.
Melikgazi İlçesi mahalle muhtarlarına yönelik olarak tertiplenen ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve mahalle muhtarları ve ihtiyar heyeti temsilcileri iştirak etti.
Vali Günaydın etkinliğin başlangıcında yaptığı konuşmada 2021 yılının ülkemizde ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak “Nüfusumuzun %60 civarındaki kesimi mutlaka bu yıl eğitime tabi tutulacaktır. İlimizde de bu oran yaklaşık 840 bin. Tabi ki bu rakamın üstüne nasıl çıkarız bunun da çalışmasını yapıyoruz. Biliyorsunuz afet gelmeden alacağımız tedbirler büyük önem arz etmektedir. Erken önlem almak ilerde afetlerde ortaya çıkacak sorunların önlenmesinde çok büyük önem arz ediyor.” Değerlendirmesinde bulundu.
Vali Günaydın konuşmasının devamında muhtarlarımızdan bir ricada bulunarak, “ Benim özellikle muhtar arkadaşlarımdan ricam, vatandaşlarımızın da bu konuda eğitim almaları için Afad Müdürlüğümüzle beraber işbirliği içerisinde olmaları ve yapabildiğimiz kadar eğitim çalışması ile vatandaşımızı bilgilendirmek çok yararlı olacaktır.” diye konuştu.
Vali Günaydın’ın konuşmasının ardından toplantı, AFAD İl Müdürlüğü tarafından ‘’İl Afet Risk Azaltma Planı’’ bilgilendirme sunumunun ardından öneri ve değerlendirmeler ile sona erdi.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.