Güncel
17 Ağustos 2017 - 15:25
Güncelleme: 17 Ağustos 2017 - 15:25

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,

"17 AĞUSTOS´U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ" ...

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,
Haberi Sesli Oku

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 17 Ağustos´ta meydana gelen deprem felaketinin yıldönümünde ?Yüreğimizi dağlayan büyük felaketi unutmadık, unutmayacağız. Tehlike arz eden yapılar hakkında büyük dersler aldık. Bu bağlamda 1999 yılından itibaren kentsel dönüşüm projemizi başarı ile uyguluyoruz? dedi. 

Deprem Felaketi ile milletin tek yürek olduğunu ve yardım için birbiri ile yarıştığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Marmara Depremi ile millet ve kamu kurum ile kuruluşlar olarak çok şey öğrendiklerini ve ders aldıklarını, yanlış kentleşme, denetimsiz yapılaşma sonucu olabileceklerin en acı tecrübesini millet olarak çok ağır ödediklerini kaydetti.
Deprem Bölgesinde hiçbir zaman yardım ve gönül bağlarını koparmadıklarını özelilikle Kayserililer olarak Karaman yerleşim alanında bir şehir inşa ettiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ?Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde tehlike arz eden, depreme dayanıksız ne kadar yapı var ise sahiplerinin rızası ile yıktık. Kendilerine kendimiz inşa ettiğimiz konutlardan verdik. 2017 yılına kadar ilçenin çeşitli yerlerine 167 blok da daire,148 dükkan inşa ettik. Bunlardan bir çoğunu hak sahiplerine teslim ettik. Yıkılan evlerin arsalarına şu anda modern, sağlıklı ve planlı bir şehir oluşturuldu. Yıldırımbeyazıt, Gültepe, Köşk, Küçükali, Kazımkarabekir, Nazımbey, Gülük Mahalleri bunlara en güzel örnektir. Şu anda ise Kazımkarabekir, Küçükali ve Anbar´da Kentsel Dönüşüm Projemiz devam ediyor? dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu´nun birçok fay hattı üzerinde olduğunu deprem ile yaşamayı öğreneceklerini ancak gerekli tedbir ve yapı denetimlerine büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri’de büyük operasyon: YouTube üzerinden yatırım dolandırıcılığı

Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Kayseri’de MASAK ve Yapay Zeka Denetimleri paneli

Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.

Baki Ersoy’dan yerel basına destek çağrısı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...

Kayseri’de 50 kişilik iş imkanı: Toplu görüşme başlıyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde

Yeşilhisar’da yeni ilçe müftüsü göreve başladı

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.

Kayseri’de uyuşturucu tacirine ağır ceza

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Acil servis personeline oryantasyon eğitimi

Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.

Ersoy’dan meclis kürsüsünde dikkat çeken sözler

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.

Kayseri meydanında anlamlı tepki: Bin adet dağıtıldı!

Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta kar ulaşımı felç etti: Kayseri yolu büyük araçlara kapatıldı

Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...

MHP’li Özdemir’den Sarız’a müjde: Tarım, istihdam ve 5G projeleri hayata geçiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..

Kayserispor’a Gurur Veren Davet: Milli Takım Listesinde İki İsim

U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.

Aşkın Genç’ten İncesu Tepkisi: “Tarım Millî Güvenlik Meselesidir”

Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.

Erciyes’te rekor sezon sinyali: İlgi artıyor, misafir sayısı zirveye koşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.

Kayseri'de nöbetçi eczaneler listesi (22 Ocak Perşembe)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 22 Ocak 2026 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar haberimizde....

Afet Anında Hayat Kurtaran Eğitim: Kayseri’de Binlerce Telsizci Yetişti

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, 2025 yılı içinde 3 bin 280 amatör telsizci yetiştirdiklerini belirterek, olağanüstü durumlarda telsiz haberleşmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9