Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediyelerinden oluşan 460 üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği´nin 21-23 Eylül Tarihleri arasında Anadolu Buluşması Kapsamında yapılacak olan Urfa Bölge Toplantısında Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanmış projelerin anlatılacağını bildirdi.
Melikgazi Belediyesi olarak Çağırağası Konağı, Bağpınar Tarihi Köprü ile Çeşme, Kiçikapı Konağı, Jandarma Konağı, Gesi ilköğretim Okulu gibi toplam 18 tarihi yapının koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binaların tarihi koruma altına alındığı gibi gelecek kuşaklara miras devredildiğini belirtti.
Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan Germir ve Tavlusun Sit Alanları, Kayseri İpek Yolu Güzergâhı Islah Projesi çalışmalarının anlatılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Bu yapılar Kayseri´nin olduğu kadar Anadolu´nun bir kültür mirası ve tapusudur. Bu neden ile koruma planları oluşturuyor sonra da aslına uygun olarak onarıyor ve günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. Örneğin Jandarma Konağı ile Gesi iptidai mektebini onardık. Şu anda Anadolu bilimine hizmet eden bir tarihi yapı olarak gezilebilen mekân haline geldi. Gelecek kuşaklara örnek gösterilecek miras bırakıyoruz. Uygulaması tamamlanmış projelerimiz Tarihi Kentler Birliğinin Urfa İli toplantısında slaytlar eşliğinde anlatılacaktır. Ayrıca bu toplantı da Tarihi Kentler birliğinin Birlik meclis Toplantısı gerçekleştirilecektir?
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.