Kayseri´nin her türlü bilgi birikimine, teknolojik alt yapıya ve bunu destekleyecek kurum ve kuruluşlara sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak eğitimde MELİKGAZİ TEKNOLOJİ ORTAOKULU VE LİSESİ gibi özel nitelikli eğitim merkezinin bu yıl bir ilk ve referans olarak Kayseri´de açılacağını söyledi.
Yıldırım Beyazıt Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı üzerinde 14 bin 800 metrekare kapalı ve 9 bin 800 metrekare açık alanı bulunan bodrum, zemin ve 3 katlı binanın MELİKGAZİ TEKNOLOJİ ORTAOKULU VE LİSESİ olarak açılacağını ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
"Kayseri bir üretim merkezi olup son yıllarda uçak ve otomobil sanayisi, bilgisayar yazılımı, ülkemiz ise uzay sanayisi, insansız hava taşıtları, NANO teknolojisi, iletişim gibi çok geniş bir alanda öncülük etmektedir. Çin ve Japon heyetleri ilimizde yatırım için incelemelerde bulunmaktadır. Bunun için şehrimizde Teknoloji Lisesi ile Teknoloji Atölyeleri ile gençlerimize bölge şehir olarak bu eğitim merkezini kazandırmak istiyoruz. Bu teknoloji okulu fen liseleri gibi özel öğrencileri kabul edecek ve bu öğrenciler altyapılı yetişmiş olarak mühendislik fakültelerine giriş yapabileceklerdir. Üniversitelere hazır yetişmiş öğrenci olarak eğitime başlayacaklar. Kayseri Sanayi ile Ticaret Odası, Organize Sanayi Müdürlükleri, üniversitelerin Tekno-Park kuruluşları destekli bu liseler aynı zamanda lise sonrası iş garantili olarak öğrencilerin istihdamı sağlanacaktır."
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Teknoloji Lisesi´nin kaba inşaatın tamamlandığını 32 derslikli ve kimya, fizik, biyoloji sınıfları ile bilgisayar laboratuvarları ve atölyeleri bulunan bir eğitim merkezi olacağını sözlerine ekledi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.