Türkiye’de 20 şehirde yapılan, dünyanın en büyük festivalinde yerini alan Melikgazi Belediyesi, restorasyonunu büyük bir titizlikle tamamladığı Tarihi Köşk Medrese’de, festival boyunca açık olacak ‘Kumaştan Hikayeler Sergisi’ne ziyaretçilerini bekliyor.
Anadolu geleneksel el becerisi olan parçalıbohça sanatı aracılığıyla, kültürel belleği görünür kılmayı hedefleyen ‘Kumaştan Hikayeler: Parçalıbohça Tekniğiyle Kültürel Bellek’ sergisi, kültürel mirasın farkındalığını artırmak adına önem arz ediyor. Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanmış antika kumaş parçalarının, el becerisiyle yeniden bir araya getirilerek oluşturduğu özgün eserlerin yer aldığı sergi, gelenek ile çağdaş sanat arasındaki bağı yorumlama imkanı tanıyacak. 07 Eylül Pazar günü saat 19.00’da resmi açılışı yapılacak olan sergi, Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden hayata kazandırılan 700 yıla tanıklık etmiş Tarihi Köşk Medrese’de gerçekleşecek.
Gelenek ile çağdaş sanatın buluştuğu serginin festival boyunca açık olacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tüm vatandaşları sergiye davet ederek şunları söyledi:
"Kültür ve sanatın kalbi, tarihiyle nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’miz, dünyanın en büyük festivali olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacak olan 20 şehirden birisi. 06-14 Eylül tarihleri arasında hemşehrilerimize unutulmaz anlar yaşatacak festival kapsamında, kültür ve sanata verdiğimiz önemle biz de yerimizi aldık. Harika bir sergimiz vatandaşlarımızla buluşacak. Anadolu’nun farklı yörelerinden toplanan antika kumaş parçalarının el becerisiyle yeni bir anlam kazandığı Kumaştan Hikayeler Sergisi, Tarihi Köşk Medresemizde görücüye çıkacak. Eretna Beyliği'nin kurucusu Alaeddin Eretna tarafından eşi Suli Paşa için yaptırılan, zamanında medrese, kışla, hapishane, aşevi olarak kullanılmış; restorasyon çalışmalarımızın ardından kültürel ve sosyal faaliyetlerinin yer alacağı keyifli bir mekan haline getirdiğimiz Tarihi Köşk Medrese’de gerçekleşiyor olması ise etkinliğin anlamını daha da derinleştiriyor. 07 Eylül Pazar günü saat 19.00’da resmi açılışını yapacağımız sergimiz, 06-14 Eylül tarihleri boyunca ziyarete açık olacak. Kültür ve sanatın harmanlandığı etkinliğimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum."
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.