Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nin hafta sonu düzenlediği Bilim ve Teknoloji Haftası Atölyeleri’nde çocuklar bilim dolu 2 gün geçirdiler.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın bilime, eğitime, öğrenmeye ve öğrencilere verdiği özel önem doğrultusunda çocuklar başta olmak üzere Kayserilileri bilim ve teknoloji ile buluşturmayı sürdürüyor.
Kayseri Bilim Merkezi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolasıyla minik öğrencilere yönelik Bilim ve Teknoloji Haftası Atölye faaliyetleri düzenledi.
11-12 Mart tarihlerinde Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Kayseri Bilim Merkezi’nde düzenlenen atölyelerde çocuklar hem eğlendi hem de bilimle öğrendi.
Bu kapsamda Yaşam Döngüleri Atölyesi 7-9 yaş arası miniklerin katılımı ile 11.00 ile 11.45 arasında gerçekleştirilirken, Elektronik Yapboz Atölyesi 8-11 yaş arası çocukların katılımı ile 12.00 ile 12.45 arasında gerçekleştirildi. Uzay Aracımı Tasarlıyorum Atölyesi’ne ise 6-8 yaş arası çocuklar katılabildi.
Bilim Merkezi, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında, öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgilerini çekmek, bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği atölye çalışmalarını tamamladı.
Kayseri Bilim Merkezi, bilimsel ve teknolojik altyapısı ile bireylerin; yaparak, yaşayarak, deneyerek, dokunarak bilimsel süreçleri anlamalarını ve öğrenilen bu bilgilerin kalıcı hale gelmesini sağlamayı amaçlıyor.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.
Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?
Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl
Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, uzun süren burun tıkanıklığı ve koku kaybının nazal polip belirtisi olabileceğini söyledi. Uzmanlar, bu belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde maden göçüğünde hayatını kaybeden Bayram Bostancı, mesai arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Madenciler tabutu yaklaşık 2 kilometre taşıyarak vefa örneği gösterdi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı son istatistikler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Suriyeli sayısındaki düşüşü ortaya koydu. 2025 yılında başlayan azalışın 2026’da da devam ettiği görüldü.