Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kayseri Şube Başkanı Akın Kaya ve yönetimi ile üyelerini kabulünde gençlere ötekileştirmeden kucaklayan bir anlayış içerisinde hareket etmelerini ve kendilerini bilim yolunda geliştirmelerini tavsiye ederek, “Artık sıradan olma dönemi bitti. Herkes bulunduğu alanda kendisini yetkin hale getirecek ve en başarılısı olma yönünde de gayret gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde MTTB Kayseri Şubesi Başkanı Akın Kaya ve yönetim kurulundan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Başkan Büyükkılıç, üniversitede öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği’nde çalışmalar yaptığını hatırlatarak, “Milli Türk Talebe Birliği kıymetli başkanı, yönetim kurulu üyesi, yol arkadaşı ve dava arkadaşı kardeşlerime nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve daha öncesindeki lise dönemi dahil bizlerin de aynı kaygı, aynı sevda, aynı çizgiyle hareket ettiğimiz günler gözlerimin önüne geldi. İzmir Milli Türk Talebe Birliği’nde çok şükür yol almış, insanlığa hizmet etmeyi, milli değerlerimize sahip çıkmayı, bir okul değil ama okuldan daha öte, bu şuur, bu bilinci oluşturan bir anlayışla bizlerin olgunlaşmasına vesile olmuştu. O açıdan sevgili yavrularımızı, gençlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, MTTB’li gençlerin üniversitede bir bölüm ile yetinmeyip birçok bölümü birden bitirdiğini dile getirerek, buna imrendiğini söyledi. Büyükkılıç, gençlere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasına şöyle devam etti: “Gerçekten Ay yıldızlı Türk Bayrağımıza, vatanına, milletine, devletine, inancına, değerlerine sağlam bir şekilde tutunan gençlerin bir arada olduğu, benzeştiği, etkilendiği bir oluşum. Üzüm üzüme bakarak kararır zaten. O açıdan sizin mesajınıza insanlığın ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden, dışlamadan herkesi kucaklayan bir anlayış içerisinde başkasının aleyhinde değil, kendimizi iyi ifade ederek, nefesimizi o doğrultuda tüketerek yol almayı Allah bize nasip eylesin. Sizler bizim canımız, ciğerimiz, gururumuzsunuz. Maşallah, imrendim. Burada bir bölümle yetinen yok. Birkaç bölümde okuyan gençlerimiz var. Artık sıradan olma dönemi bitti. Herkes bulunduğu alanda kendisini yetkin hale getirecek ve en başarılısı olma yönünde de gayret gösterecek. Dönem yarış dönemi, başkasının eksiğini değil, kendi erdemimize, kendi güzelliğimize, kendi kapasitemize, değerimize dayalı ayaklarımızın üzerinde durmayı amaçlayan yaklaşım sergiliyoruz. İşte o zaman aileniz sizinle gurur duyar, o zaman yöneticileriniz alnınızdan öper.”
Ziyarette konuşan MTTB Kayseri Şube Başkanı Akın Kaya ise “Başta İsmail Kahraman Amcamız olmak üzere bütün MTTB’li büyüklerimizin selamını getirdik” dedi. Başkan Kaya MTTB olarak 2020 yılını Necip Fazıl yılı ilan ettiklerini ve bu kapsamda kitap yazdıklarını kaydetti.
Kitabın yaklaşık 90 sayfasının Kayseri’den oluştuğunu ifade eden Kaya, “Biz Milli Türk Talebe Birliği olarak 2020 yılını Necip Fazıl Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda birtakım çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan birisi de eskimez MTTB’li büyüklerimizin üstatla olan anılarının yer aldığı bir kitap oldu” diyerek Başkan Büyükkılıç’a kitabı hediye etti.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.