MUHTAR HAYIRSEVERLERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI, HAYIRSEVERLERDEN GELEN YARDIMLARLA KARŞILIYOR

MUHTAR HAYIRSEVERLERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR
Yaşam 22.04.2020 17:37:00

EDİTÖR

ANADOLU AJANSI

Haberi Sesli Oku

Kayseri'nin Talas ilçesinde bir muhtar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını, hayırseverlerden gelen yardımlarla karşılıyor.

Han Mahallesi'nde 6 yıldır muhtarlık yapan 45 yaşındaki Yakup Doğrusöz, hayırseverlerin kendisine ulaştırdığı yardımları, 65 yaş ve üstü ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor.

Doğrusöz, Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine öncelik vererek onların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Mahalle sakinlerinin emekli maaşını çeken, ilaçlarını alan, market ve pazar alışverişini yapan ve onları ihtiyaç halinde hastaneye götüren Doğrusöz, mahalledeki yaşlıların yardımına koşuyor.

Doğrusöz, yaptığı açıklamada, yerinde oturan değil, mahalleli ile iç içe, bütün sorunlarla ilgilenen bir muhtarlık süreci yürüttüğünü belirtti.

Haftanın 7 günü yaşlıların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını dile getiren Doğrusöz, 670 nüfuslu mahalledeki 65 yaş ve üzeri 44 ailenin alışverişini yaparak evlerine teslim ettiğini söyledi.

İşini sevdiğini ve hizmet etmekten mutluluk duyduğunu aktaran Doğrusöz, şöyle devam etti:

"Vatandaşa yardım etmeyi, ihtiyaçlarını gidermeyi, onlara yardım etmeyi seviyorum. Sosyal medyadan ve telefonla arayarak bana ulaşıyorlar. Ben de evlerine kadar ihtiyaçları neyse götürüyorum. Özellikle cumartesi ve pazar günlerinde vatandaşın ekmek ihtiyacını muhtarlık olarak karşılıyoruz. Bu 2 gün boyunca hayırseverlerimiz tarafından ücreti ödenen yaklaşık bin ekmeği ücretsiz dağıtıyoruz."

- Mahalle sakinleri, muhtarın hizmetlerinden memnun

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Celal Koçyiğit ise sokağa çıkamadığını ve bu süreçte muhtar Doğrusöz'ün her işlerine koştuğunu anlatarak, "Arıyorum maaşımı getiriyor, pazarımızı görüyor, ne istersek yapıyor. Allah devletimizden de muhtarımızdan da razı olsun. Her türlü imkanlarımızı sağlıyorlar." dedi.

Hamide Akdeniz de Doğrusöz'e teşekkür ederek "Muhtarımızdan çok memnunuz, fakirin, hastanın, kimsesizlerin yanında. Ekmeğimizi getiriyor, ihtiyacımızı gideriyor. Her şekil ve her zaman yanımızda. Sayılan, sevilen birisi, Allah ondan razı olsun." diye konuştu.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.