Kayseri´de, ´leptin hormonu eksikliği´ nedeniyle 4 yaşında 37 kiloya ulaşan Sümeyye (12) ve 1 yaşındayken 22 kilo olan kardeşi Hamza (9), önce İngiltere, ardından da yaşadıkları kentte tedavi gördü. İki kardeş, tedavinin ardından normal kilolarına gelerek, sağlıklarına kavuştu.
Kayseri´de akraba evliliği yapan Çiğdem (33) ve Faruk Kabak (39) çiftinin çocukları Sümeyye ve Hamza, ´leptin hormonu eksikliği´ nedeniyle aşırı kilo almaya başladı. Dünyada az kişide görüldüğü belirtilen hastalık nedeniyle Sümeyye 4 yaşına geldiğinde 37, Hamza ise 1 yaşında 22 kiloya kadar çıktı. Bunun üzerine iki kardeş, 2011 yılında İngiltere´deki Cambridge Üniversitesi´nde 1 ay tedavi gördü. Yol ve sağlık masrafları Cambridge Üniversitesi tarafından karşılanan Sümeyye ve Hamza´ya günde iki kez leptin hormonunu düzenleyen iğne tedavisi uygulandı. Tedavilerinin ardından 1 yıl sonra Sümeyye 19 kiloya, Hamza´da 13 kiloya kadar düştü.

İki kardeş, İngiltere´de tamamlanan tedavilerini, Sağlık Bakanlığı´nın leptin hormonunu düzenleyen iğne ücretini desteklemesiyle Kayseri´de sürdürdü. Sümeyye ve Hamza´ya artık doktora gitmeden leptin hormonunu düzenleyen iğne, babaları Faruk Kabak tarafından yapılıyor. Şu anda 12 yaşında olan Sümeyye´nin 40, kardeşi 9 yaşındaki Hamza´nın ise 33 kiloda olduğu belirtildi.
Baba Faruk Kabak, Sümeyye ve Hamza´nın artık diğer çocuklar gibi yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Çocuklarının normal kilolarına döndüğünü ve parkta rahatlıkla oynayabildiğini belirten Faruk Kabak, "Çocuklarımıza 2011 yılında ´leptin hormonu eksikliği´ teşhisi kondu. Daha sonra da üniversite aracılığıyla İngiltere´nin Cambridge Üniversitesi´nde tedavilerini devam ettirdik. Tedavimiz bugüne kadar çok başarılı bir şekilde ilerledi. İlaçlarımızı senede bir defa giderek oradan getirebiliyorduk. Son 1 yıldır ise Sağlık Bakanlığı aracılığıyla ilaçlarımızı buradan alabiliyoruz. Gördüğünüz gibi artık her çocuk gibi parklarda oynayabiliyorlar. Normal kilolarına döndüler ve artık bize bağlı kalmadan gezebiliyorlar. Kendi hayatlarını kendileri yaşayabiliyorlar" diye konuştu.
Kardeşlerden Hamza Kabak "Şu anda 3´üncü sınıfa gidiyorum. Tedavi gördük ve artık gezebiliyorum, oynayabiliyorum. Arkadaşlarımla eğlenebiliyorum" derken, Sümeyye Kabak da, normal kilosuna döndüğü için mutlu olduğunu ve parkta arkadaşlarıyla oynayabildiğini söyledi.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.