Öğrencilerin çağrısıyla anne babalar kan bağışlıyor
Kayseri'de "Umutla Oynuyorum Projesi" kapsamında öğrenciler, anne babalarını kanser hastası çocuklar için kan bağışına teşvik ediyor. Detaylar Kayseri Haber’de…
Güncel
13.03.2025 12:33
13.03.2025 12:37
Elif Kala Zengin
  • A-
  • A+
Öğrencilerin çağrısıyla anne babalar kan bağışlıyor
Elif Kala Zengin

Haber Editörü

Elif Kala Zengin

elif@kaytv.com.tr

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan, daha sonra Kayseri'deki tüm okullarda uygulanan proje kapsamında düzenlenen "Talas İyilikte Yarışıyor, Kan Merkezinde Buluşuyor" etkinliğiyle öğrencilerin hem sosyalleşmesi hem de bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda yapılan etkinliklerden biri de tedavileri süren kanser hastası çocuklar için ramazan ayında kan bağışına ailelerle destek vermek oldu.

İftardan sonra hastaneye çocuklarıyla gelen anne babalar, Erciyes Üniversitesi'ndeki Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nde kanser hastası çocukların tedavisinde kullanılmak amacıyla kan bağışında bulundu. Proje, ramazan boyunca devam edecek.

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, hastanede kanserle mücadele eden çocuklara "Umutla Oynuyorum Projesi" kapsamında destek verdiklerini söyledi.

Elmalı, hastanede tedavi gören çocukların sevgiye, ilgiye ve kana ihtiyacı olduğunu, ramazanda kan stokunun azalması nedeniyle farklı etkinlik yapmak istediklerini belirtti.

Etkinlikle okulları bilgilendirdiklerini ve kan bağışının önemini vurguladıklarını anlatan Elmalı, "Cana can katmak için okullarımızla kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde 16 okulumuz sırasıyla kan merkezine gelecek ve ramazan boyunca bu etkinliğimiz devam edecek. Burada velilerimiz öğrencilerimizin teşvikiyle geldi. Aynı zamanda öğretmenlerimiz de kan bağışında bulunacak. Cana can katmak adına, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerimize farkındalık kazandırmak için böyle bir etkinliği gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

 

 

75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu Müdürü Erol Sarı, öğrencilerin anne babaları ve öğretmenleriyle akın akın kan bağışı için geldiğini söyledi. Sarı, lösemi ve kanser hastası çocukların canına can katmak, onların yarınına umut olmak için etkinliğe katıldıklarını vurguladı.

Veli Lütfiye Önal ise kanser hastası çocuklara umut olmak amacıyla etkinliğe katıldıklarını belirterek, "Çocuklarımız kendi yaşıtları, küçükleri ve hasta olan kardeşleri için bize umut ışığı oldu ve yol gösterdi. Biz de aile olarak bu çocuklarımıza destek olmak için buradayız. Herkesi kan bağışı adına buraya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Veli Ertuğrul Atasoy ise projenin okulda çocuğuna söylendiğini, anne baba olarak kan bağışına destek olmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu aktaran Atasoy, projeyle hem sağlığa hem de ihtiyacı olanlara fayda sağlanacağını kaydetti.

Öğrencilerden Sene Naz Önal (7) ise kan bağışı kampanyasına nasıl katıldıklarından bahsederek, "Müdürümüz bize söyledi. Biz de annelerimize, babalarımıza söyledik ve buradaki kardeşlerimiz için geldik. Burada olmaktan mutluyum." dedi.

Lösemili kardeşlerine destek olmak amacıyla kan merkezine geldiğini anlatan 3. sınıf öğrencisi Yağmur Atasoy da ailesinin kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Haber Kaynak : Tarık Sena KÖSEDAĞ
Türkiye'nin girişimcilik vizyonu Kayseri'de konuşuldu
Kayseri’de trafikte ceza yağdı! Bir haftada ortaya çıkan tablo dikkat çekti
“Her saniye 120 bin lira!” Kayseri Milletvekili Aşkın Genç rakamlarla açıkladı
Hacılar'da vidanjör devrildi
2 yıldır kanser tedavisi gören 11 yaşındaki Zeynep, hayatını kaybetti
NNYÜ’de “Hak Arama Kültürü ve Ombudsman" konulu etkinlik
Dikkat! Yapay zeka bilgilerinizi çalıyor olabilir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17