ORGAN ŞEBEKESİNİN ELEBAŞI YAKALANDI

ORGAN ŞEBEKESİNİN ELEBAŞI YAKALANDI

ŞEBEKENİN AYDIN, DENİZLİ VE KAYSERİ´DE 200 BİN LİRALIK ORGAN TİCARETİ YAPTIKLARI BELİRLENDİ

Aydın, Denizli ve Kayseri´de sahte kimlikle 200 bin liralık organ ticareti yaptıkları iddia edilen ve daha önce iki kişinin tutuklandığı suç şebekesinin elebaşı Antalya´da yakalandı.

Aydın´ın Buharkent ilçesinde yaşayan C.A.´nın (22) bir böbreğini 35 bin lira karşılığında sattığının tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma neticesinde, satışa aracılık eden Hüdaverdi K.´ya Denizli´de ulaştı. H.K.´nin 26 Aralık 2017´de C.A´nın bir böbreğini Ankara´daki özel bir hastanede Mete D. adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini oğlu olarak tanıttığı T.D´ye sattığı belirlendi. Yapılan sağlık kontrollerinde Hüdaverdi K. ve C.A´nın yanı sıra soruşturmada isimleri geçen bazı şüphelilerin de böbreklerini aynı yöntemle sattıkları tespit edildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen operasyonla Denizli´de yakalanan Hüdaverdi K. ve Suat K., Nazilli´de sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Ankara´daki özel hastaneyi kullanarak Aydın, Denizli ve Kayseri´de aynı yöntemle 200 bin liralık organ ticareti yaptıkları iddia edilen şebekenin çökertilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda şebekenin elebaşı olarak aranan Hasan T., Antalya´da saklandığı evde yakalanarak soruşturmanın yürütüldüğü Buharkent´te getirildi. Nazilli Adliyesi´ne sevk edilen Hasan T., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Organ ticareti şebekesinin liderliğini yaptığı iddiasıyla tutuklanan Hasan T´nin vereceği ifade doğrultusunda soruşturmanın genişletilebileceği öğrenildi.


Haber Kaynak : İHA

Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı