İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Sağlıklı nesiller ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine ve tüketimine her zaman destek oluyoruz." dedi. Erciyesevler pazar yerlerinde yaz ve sonbahar mevsimlerinde açık olan organik pazara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Bu pazarın diğer pazarlardan ayrılan en büyük özelliği, ürünlerin organik olarak yetiştirilmesidir. Yüzde 100 Ekolojik Pazar’daki 30 çiftçimizin her birinin sertifikalı olması ayrı bir değer ve önemlidir. Sertifikalı ürünlere sahip üreticiler burada satış yapabiliyor. Buradaki ürünlerin tamamı bakanlık tarafından denetlenmekte, üretimi onaylanmakta ve nihayetinde sertifikasını alan çiftçilerimizin ürünleri pazarda yer almaktadır. Tarıma verdiğimiz desteğin yanı sıra hem ata tohumlarımızın yetiştiriliyor olması hem de kendi yerli tohumlarımızdan üretim yapılması ayrı bir anlam taşımaktadır. İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik anlayışıyla Kayseri’de tek doğal ürünlerin satışının yapıldığı pazar olması ve Türkiye’de sayılı pazarlardan biri olması son derece anlamlı ve değerlidir." ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesi olarak tarıma büyük destek verdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Gelecek nesiller ve sağlıklı toplumlar için özellikle ata tohumlarının yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Kayseri’de en büyük tarımsal üretimi yapan ilçemizde ciddi anlamda her alanda destek veriyor ve her zaman çiftçi kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ımızı tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz organik pazarımızda satılan ürünleri hemşerilerimizin sağlıklı, sıhhatli ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum." şeklinde konuştu.
Öte yandan, Kayseri’de tek olan bu uygulamanın Türkiye’de ise İstanbul’un Şişli, Kartal ve Bakırköy ilçeleri ile Kayseri’nin Kocasinan ilçesi ve İzmit olmak üzere toplam beş yerde bulunması, onu ülke genelinde sayılı hale getirmiştir. Erciyesevler’de kurulan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ın 2025 verilerine göre 171 bin 917 kilo organik ürün satıldığı ve 6 milyon 459 bin 790 TL ciro ile kendi rekorunu yenilediği açıklandı. Son 11 yılda toplam 1 milyon 838 bin 718 kilo taze sebze ve meyve satışı gerçekleştiren üreticiler, organik ürün satışından 22 milyon 26 bin 802 TL ciro elde etti.
Yüzde 100 ekolojik pazarda her şey kayıt altında ve güvenle izleniyor
Kocasinan Belediyesi’nin öncülüğünde yüzde 100 Ekolojik Pazar, üretimden satışa kadar tüm süreçlerin kayıt altına alındığı ve izlenebilirliğin sağlandığı güvenilir bir model olarak hizmet veriyor. Buğday Derneği’nin oluşturduğu "Yüzde 100 Ekolojik Pazar Standartları" ile pazar işleyişi düzenli olarak takip edilirken, geliştirilen veri tabanı sayesinde ürünlere ait bilgiler şeffaf biçimde kaydediliyor. Yetkililer, ürünlerin tarih, satıcı, üretici, ürün çeşidi, miktar, fiyat ve mali belgeler gibi tüm verilerini sisteme işliyor. Kocasinan Belediyesi, Buğday Derneği, proje ortakları ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde düzenli olarak numune alınıyor ve akredite laboratuvarlarda analiz ediliyor. Kalıntı tespit edilen ya da sertifika dışı ürün satan üreticiler pazardan men edilerek güvenilirlik korunuyor. Kocasinan %100 Ekolojik Pazar, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği’nden bir ziraat mühendisi tarafından düzenli şekilde kontrol ediliyor ve pestisit kalıntı analizleri ile ürünlerin organik niteliği doğrulanıyor.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.