AİLE ŞİRKETLERİ BÜYÜTEÇ ALTINA ALINDI
Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığınca ortaklaşa tertiplenen ‘Aile İşletmelerinde Aile Anayasasının Rolü ve Kurumsallaşmanın Önemi’ konulu seminerde konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan aile şirketleri için temel olan husususun şirketin aile fertleriyle uyumlu olarak gelişim ve değişiminin tesis edilmesi ve şirketin sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu vurguladı.
Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri OSB Bölge Müdürü Ali Yaprak, Kayseri OSB Genel Sekreteri Adil Özhan, iş dünyası, resmi - özel kurum ve kuruluşlardan temsilciler iştirak etti.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yönetim olarak bölgenin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye, hizmetlerimizi etkin ve verimli hale getirmeye her zaman özen gösterdiklerinin altını çizdi.
Göreve geldiği ilk andan itibaren insan hayatına, bilime ve eğitime verdikleri önem doğrultusunda eğitimler planladıklarını ifade eden Nursaçan, "Aile şirketleri için temel olan husus, şirketin aile fertleriyle uyumlu olarak gelişim ve değişiminin tesis edilmesi, şirketin sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.
Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya ‘da mesleklerinin gelişimi için birçok seminer düzenlediklerini hatırlatıp “Biz, bu eğitim ile daha bilinçli ve farkındalık sahibi mali müşavirler aracılığı ile Kayseri’de bulunan aile şirketlerine ulaşmayı hedefliyoruz. İlk 120 kişi ile kurumsallaşma ve aile anayasası konularında Kayseri de bir farkındalık oluşturularak şirketleri yönlendirebilmek adına başlangıç yapılmış olunacaktır. ” ifadesini kullandı.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise işletmelerin gelecek nesillere daha sağlıklı olarak aktarılması için mutlaka işletme faaliyetlerini yönetsel, üretim ve pazarlama gibi her alanda anayasal bir metne bağlanması gerektiğini vurguladı.
Seminer açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Prof. Dr. Cemal Yükselen’in ‘Aile Şirketleri’nin Kurumsallaşması için yapılması gerekenler konusunda gerçekleştirdiği sunumla noktalandı.