Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları il Başkanları; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü Ziyaret ederek; kadına şiddet, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, ve engelli hakları ile ilgili görüşme yaptı.
Şehrimizde ve ülkemizde kadına şiddetin gün geçtikçe arttığını, kadına ve çocuğa zarar veren, fiziksel, cinsel psikolojik ve sosyal şiddet uygulayanlara artık dur denilmesi gerektiğinin altını çizen CHP İl Başkani Ümit Özer, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi ve şiddetle mücadele edilebilmesi için temelinde yatan sorunların ve ortak akıl ile harekete geçilerek, gerekli tedbirlerin önceden alınmasının gerektiğini belirtti.
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer; ''Koruyucu tedbir kararlarının bugüne kadar işe yaramadığını hepimiz çok iyi biliyoruz, önemli olan şiddete ve istimara engel olmak, çocuklarımıza ve kadınlarımıza fiziksel, cinsel, ruhsal, şiddet uygulatmamak için gerekeni önceden yapmaktır'' dedi.
Şiddetin altında yatan sebeplerin büyük kısmının bozulan toplum yapımızdan kaynaklandığını belirten ÖZER; ekonomik sıkıntılar, maddi kaygılar ve öğrenim durumu da, maalesef şiddete ve istismara yatkınlığı artırıyor. Kayseri ilimiz de kadına şiddetin en çok görüldüğü illerden biri, bu anlamda Kayseri'de daha çok çalışmamız gerektiğini vurgulayan Özer; Kadın haklarının en büyük savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden geleninin en fazlasını yapmakla yükümlüyüz.. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız asla yalnız değillerdir, engelli vatandaşlarımız bir çok hakka sahiptir fakat günümüzde bunu lütufmuş gibi gösterenlere buradan seslenmek istiyorum, engellilere ve ihtiyaç sahibi ailelerimize sunulanlar LÜTUF DEĞİL HAKTIR!
Kadın sığınma evleri hakkında da bilgi alan Ümit ÖZER; orada ki kadınlarımız el işleri yapıyor, birşey üretmek için ve ekonomik gücünü kazanabilmek için çalışıyorlar, onlara acilen istihdam sağlanmalı, destek olunmalıdır, şiddet gören istismara uğrayan hiçbir kadınımız hiç bir çocuğumuz yalnız değildir. Maddi ve manevi tüm desteklerimizi var gücümüzle vermek zorundayız, yok saymaz ve yok saydırmayız, onların haklarını savunmak için daima hazırız!
Kayseri'de kadına şiddeti ve istismarları bitirmek için var gücümüzle çalışacağız, mağdur etmemek için çabalayacağız, mağdur olanların ise sesi olacağız. Adalet mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz diyen ÖZER '' Cumhuriyet Halk Partisi sizlerin daima yanında, daha güçlü olmak için el ele vereceğiz. ''Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...