AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki´nin Ankaralı yaklaşık 40´a yakın sivil toplum örgütünün başkanları ile bir araya geldiği programda yerel seçimler konuşuldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Anadolu Yayıncılar Derneğinin konuğu oldu. Dernek Genel Merkezinde gerçekleşen "Anadolu sohbetleri" programına Ankara´da 40´a yakın güçlü sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası yöneticileri katıldı. Özhaseki, toplantıda yerel seçimlere bambaşka formatla hazırlandıklarını kaydederek, değişimi esas aldıklarının altını çizdi. Özhaseki, "Seçilecek belediye başkanları bütçeyi doğru yönetebilmeli, para kazanmanın bin bir yolu var bunu sağlamalı, şehrin ekonomisine, kültürüne önem vermeli. Haram yememeli, yüreği güzel olmalı. Belediye başkanlarının para yönetimini, insan yönetimini, mekan yönetimini bilmesi gerekiyor, arazi yönetimini bilmesi gerekiyor. Eğer siz arazi yönetimini bilmezseniz herhangi bir şekilde belediye başkanlığına aday olmazsınız, yapamazsınız. Başkanlık, algı yönetimini, problem yönetimini bilmeyi gerektiriyor. Vatandaşın size başkanım demesi için masumiyeti ve temizliği sembolize etmeniz gerekiyor" dedi.
Özhaseki, belediye başkanları hakkında çıkan dedikodulara da değinerek, ?Şahıs bazlı plan tadilatlarında şahıs bazlı projeler duracak. Özellikle belediyelerde bunlardan uzak durmak lazım. Yolsuzluk algısı belediye başkanlarının üzerine hiç gelmeyecek, tir tir titreyeceksiniz? ifadesini kullandı.
Özhaseki şöyle devam etti:
"Dedikodudan kaçmak lazım. Bu algıya son vermek zorundasınız. Siz iyi niyetli olursanız üzerinize toz gelmez. Ben son 10 yıldır yaptığım tüm ihaleleri internetten canlı yayınladım. Kayseri´de ne kadar ihale oluyorsa hepsini canlı olarak yayınladım. Neyi saklıyorsunuz, kimin malını kimden saklıyorsunuz? Yeni dönemin kodları biraz daha farklı olacak. Herkes her bildiğini yapamayacak. Bunlar yapılırken de o şehirlerin kendilerine özgü büyümelerini de sağlamak lazım. Şehirlerin özgün kimliklerini de yitirmeye başladık."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Yeni seçilecek belediye başkanlarının fiziği, müziği ve yüreği iyi olacak? ifadesini kullandı.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.