Kayseri´de yolcu otobüsünde peynir bidonu içine saklanmış 5 kilo 650 gram esrar ile yakalanan ve ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan yargılanan iki sanığa mahkeme toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
30 Ağustos 2016´da Kayseri Malatya yolu üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan aramada, 34 plakalı yolcu otobüsünde, O.T.´ye ait bagajda, peynir bidonu içerisinde, peynir ile basılı biçimde daralı ağırlığı 5 kilo 650 gram olan esrar ele geçirildi. O.T., ?uyuşturucu madde ticareti yapmak´ suçundan tutuklandı. O.T., peynir bidonlarının Y.G.´ye ait olduğunu söyleyince Y.G. hakkında da dava açıldı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık O.T. (42) ve avukatı hazır bulunurken, tutuksuz sanık Y.G. (28) duruşmaya katılmadı.
Evli 6 çocuk babası tutuklu sanık O.T., mahkemede sorgu ve savunmasında, Batman´da ikamet ettiğini, Çanakkale´de alçı ustası olarak çalıştığını belirterek, "2007 yılında Y.G. ile inşaat içinde Çanakkale´de birlikte çalıştık. 2007´de gitti, bir daha gelmedi. 2016 yılının 5. ayında geri geldi ve birlikte çalışmaya devam ettik. Ağustos ayında inşaat yerine şap döküldüğü için 3-4 gün ara verdik. Ben bu arada, kızımı Ağrı´daki BESYO sınavlarına götürecektim. Bu da ´Ben de geleceğim. Nineme giderim´ dedi. İkimiz uçak bileti alıp, Mardin´e gittik, oradan otobüs ile Batman´a geçtik. iki gün sonra buluşmak üzere terminalde ayrıldık. İki gün sonra buluştuğumuzda Y.G.´nin elinde bir bidon ve çanta vardı, bende de çay ile kavun vardı. Bana denetimli serbestlik cezası olduğunu, imza atması gerektiğini söyleyerek, malzemeleri bırakıp gitti. Otobüs saati, geldiğinde kendisi beni arayıp gelemeyeceğini, bidon ile çantayı Bursa´da 8. perona bırakmamı söyledi. Ben de malzemeleri bagaja koyup, araç hareket etti. Kayseri´ye geldiğinde, polisler yakaladı. Yemin ederim uyuşturucudan haberim yok" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık O.T.´ye, ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl, etkin pişmanlık gösterdiği gerekçesiyle sanık, sonuç olarak 5 yıl 3 ay hapis cezası alarak, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulunarak tahliye oldu. Tutuksuz sanık Y.G.´ye ise ´uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, sanık hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkardı. İki sanığa toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verilmiş oldu.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.