RUS GAZETECİLER KAYSERİ´YE HAYRAN KALDI

21. Rus Medya Kongresi için ülkemize gelen 60 ülkeden 150 gazetecinin Türkiye programında Kayseri de vardı.

RUS GAZETECİLER KAYSERİ´YE HAYRAN KALDI
Güncel 26.10.2019 16:23:41
Haberi Sesli Oku

21. Rus Medya Kongresi için ülkemize gelen 60 ülkeden 150 gazetecinin Türkiye programında Kayseri de vardı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde şehrimizde ağırladığımız dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan gazeteciler kısa süreli programlarına rağmen Kayseri´ye hayran kaldılar.  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 150 gazeteciye hitaben yaptığı konuşmada Rusya ile Türkiye arasında gelişen ilişkilere vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasında güvene dayalı bir ilişki kurulduğunu kaydetti?

Türkiye´de ilk kez gerçekleştirilen 21. Dünya Rus Medya Kongresi´nin programı kapsamında ilimize gelen 60 ülkeden Rus dili konuşan 150 gazeteci için Kayseri Büyükşehir Belediyesi bir yemek verdi. Yemekte konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya son 15 yılda artarak ivme kazanan Rusya-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. Altınkaya, konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın doğum günü olduğunu belirterek hayırlı ömürler dileğinde bulundu.                                      

21. Rus Medya Kongresi Başkanı Caterina Gündüz de konuşmasına katılımcıları Türkçe selamlayarak başladı. Konuşmasını Rusça sürdüren ve yeniden Türkçe tamamlayan Gündüz, güzel ev sahipliğinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne  şükranlarını  sundu?            

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı konuşmada kongre kapsamına Kayseri´nin de alınmasını özellikle istediğini belirterek Kayseri´nin güzelliklerinden bahsetti. Erciyes´in dünyaca ünlü bir kayak merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Mehmet Ali Dim, Erciyes´in Avrupa´da da adından söz ettirmeye başladığını kaydetti.                

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmaya Rusça ?Dabro Pajalavat? yani Hoş geldiniz  diyerek başladı. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, ?İki ülke arasında tıpkı iki kardeş arasında olduğu gibi elbette zaman içerisinde farklı düşünceler, farklı görüşler olabiliyor. Ancak, özellikle son dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Sayın Vilademir Putin arasındaki dostlukla, ilişkiler farklı bir noktaya taşındı. Artık iki ülke arasında güvene dayalı bir ilişki var. Rusya Türkiye´ye güveniyor, Türkiye Rusya´ya güveniyor. Devletler arasında kolay kolay tesis edilemeyen güvene dayalı samimi ilişki, iki ülkenin halkları arasındaki samimiyet ve sıcaklığın artmasına da vesile oluyor? değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç´ın bu sözleri alkışlarla karşılandı.

Rusya ile ülkemiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin her geçen yıl daha da geliştiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Rusya bugün itibarıyla Türkiye´nin en önemli dış ticaret ortaklarından birisi halinde. Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akım gibi çok önemli projeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan turizm alanında her yıl yeni rekorların kırıldığı işbirliğimiz var. İki ülke arasındaki en yakın işbirliği ise Soçi´de imzalanan mutabakat. Bu mutabakatla Rusya ve Türkiye, kan gölüne dönen Suriye´de barış ve huzurun hakim olması için önemli bir inisiyatif aldılar.?

Kayseri´nin Erciyes gibi bir değeri bulunduğunu, Kapadokya´nın başkenti olduğunu, çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip bulunduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, kış döneminde Moskova-Kayseri arasındaki charter seferlerle çok sayıda Rus vatandaşı ağırladıklarını belirterek, daha fazla misafir ağırlamak için Rus gazetecilerden destek istedi.        

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´a konuşmasının ardından Dünya Rus Medya Kongresi Genel Müdürü Aleksandr Klein ve gazeteciler tarafından doğum günü sürprizi yapılarak sahneye pasta getirildi.

Bu sürprizin ardından kürsüye gelen Vali Şehmus Günaydın da gazetecilere Aizz George´den bahsetti. Moskova´nın koruyucu azizi olarak bilinen Aziz George´nin Kayseri´nin Yeşilhisar ilçesinde doğduğunu hatırlatan Vali Günaydın, Kayseri´nin 6 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu söyledi. Gazetecilerden görev yaptıkları ülkelere döndüklerinde Kayseri´den bahsetmelerini isteyen Vali Günaydın, ?Kayseri ile ilgili okurlarınıza ve takipçilerinize yapacağınız güzel paylaşımlardan asla pişman olmayacaksınız. Yaptığınız bu tavsiyeler nedeniyle de büyük bir teşekkür alacaksınız? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri ve Erciyes ile ilgili bir sunum yaptı.

Rusça konuşan gazetecilerin Başkan Büyükkılıç´a doğum günü sürprizine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bir sürprizle karşılık verdi. Başkan Büyükkılıç, Radisson Blu Hotel´deki toplantı sonrası gazetecilerle birlikte yürüyerek Kültür ve Sanat Merkezi´ne dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi´ne geçti. Muhteşem ışıklandırması ve olağanüstü ihtişamıyla konuklarını ağırlayan Tarihi Kayseri Kalesi´nde gazetecileri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı karşıladı. Mehter takımının marşlarına ve Kayseri Kalesi´nin güzelliğine hayran kalan gazeteciler bol bol fotoğraf çektiler. Başkan Büyükkılıç ile birlikte Kayseri Kalesi´ndeki Kayseri Müzesi´ni de gezen gazeteciler 6 bin yıllık tarihin izlerini görme fırsatı da buldular.  Kayseri Kalesi´nde ve Mehter Takımının marşları eşliğinde ayrıca gazetecilere sucuk ikramında da bulunuldu.

Burada gazetecilerle sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç´a ikinci bir doğum günü sürprizi de yapılarak pasta getirildi. Başkan Büyükkılıç´ın doğum gününü kutlayan Rus gazeteciler hep bir ağızdan "Happy Birthday to You" şeklinde tempo tuttular.

Başkan Büyükkılıç, 60 ülkeden ilimize gelen gazetecilere hem nezaketleri hem de şehrimizi ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.