Sel felaketi yaşayan Kahveci Mahallesi’nde yaralar sarılıyor

Sel felaketi yaşayan Kahveci Mahallesi’nde yaralar sarılıyor

Sel felaketi yaşayan Kahveci Mahallesi’nde yaralar sarılıyor
Güncel 29.09.2023 15:49:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; aşırı yağıştan kaynaklı sel ve su baskınlarının olumsuz etkilediği Bünyan ilçesi Kahveci Mahallesi’nin hasar tespit çalışmaları sonrası, vatandaşların 740 bin TL’lik zararını karşılayarak yaraları sarmaya devam ediyor.
3 Eylül’de etkili olan sağanak yağışın ardından yaşanan afet sonrası Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla büyükşehir belediyesi ekipleri, sel bölgelerinde koordineli bir şekilde hasar tespit çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kuvvetli yağışlardan etkilenen Bünyan ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemiş, kısa sürede zararın giderilmesi için gayret göstereceklerini ifade etmişti. Bu çerçevede, Bünyan ilçesi Kahveci Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında zararların bir kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Başkan Büyükkılıç’ın talimatları sonrasında Bünyan ilçesi, Kahveci Mahallesi’nde 320 bin TL maliyetle 350 metrelik duvar yapımını üstlenen Büyükşehir Belediyesi, bölgede 50 bin TL’lik de inşaat malzemesi kullandı. Üreticiyi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yine çiftçinin yanında yer alarak, bölgedeki selden olumsuz etkilenen üreticiye 220 bin TL’lik 15 ton buğday tohumu, 150 bin TL’lik 12 ton arpa tohumu ve 15 ton saman dağıtımı gerçekleştirdi.
25 gün gibi kısa sürede Kahveci Mahallesi’nin zararlarını gideren ve yaraları saran Büyükşehir’in bu hizmet ve destekleri, toplam 740 bin TL’ye mâl oldu.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.