Tomarza´nın Şıhbarak Mahallesi´nde kurulan Sulama Kooperatifi´ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteklerle sulu tarıma geçildi. Tomarzalı çiftçiler sulu tarımla aldıkları ilk ürünle teşekkür için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ettiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i Büyükşehir Belediyesi´nin MHP´li Meclis Üyesi Osman Koç, Şıhbarak Mahallesi Muhtarı Ahmet Taş ve Şıhbarak Sulama Kooperatifi Başkanı Recep Yurt ile kooperatif üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Başkan Mustafa Çelik´e sulu tarımın ilk mahsulü olan patates hediye edildi.
Aynı zamanda Tomarza Belediyesi Meclis Üyesi olan Osman Koç, Şıhbarak Sulama Kooperatifi´ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destekler için teşekkür etti. Sulama Kooperatifi´nin Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle kurulduğunu dile getiren Koç, ?Çok şükür ilk mahsulü aldık. Sayenizde oluşturduğumuz sulama kooperatifi ile ürettiğimiz ilk ürünlerle size geldik. Sizin ?İnsanların doğdukları yerde doyurmak´ gibi güzel bir söyleminiz var. Tomarza´nın işsizlik ve göç sorunu tarımın güçlenmesiyle ortadan kaldırılabilir. Tomarza´da sulu tarıma artırmamız gerekiyor. Yaptığınız çalışma ile örnek teşkil ettiniz? değerlendirmesinde bulundu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçelerimizdeki göçün önlenmesi konusunu meclis salonunda yaptığı ilk konuşmada dile getirdiğini hatırlatarak, ?İnsanları doğdukları yerde doyuralım, mutlu oldukları yerde yaşatalım istedik. Bu söylemi eyleme de geçirdik. İlk etapta Tarımsal Hizmetler ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlıklarını kurduk. Kırsaldaki hemşehrilerimizin ekonomisine katkı vermek için bir dizi çalışma başlattık. Her ilçenin avantajlarına göre yatırımlar yaptık. Arazi ve hayvan sulamasıyla ilgili çalışmalara ağırlık verdik. Yaptıklarımızın meyvesini almak bizi memnun ediyor. Bu hediyenizin sembolik bir anlamı var. Nezaketiniz için ben teşekkür ediyorum. Tarımsal anlamdaki zenginliğin ülkenin temel zenginliği olduğunu biliyoruz? diye konuştu
(1 Eylül 2018) ŞIHBARAK SULAMA KOOPERATİFİNDEN
BAŞKAN ÇELİK´E TEŞEKKÜR
Kayseri Haber Gazetesi
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.