Güncel
30 Kasım 2018 - 16:15
Güncelleme: 30 Kasım 2018 - 16:15

TALAS´TA YENİ BİR KURAN KURSU TEMELİ ATILDI

BU ŞEHRE HİZMET ETMEK BÜYÜK ŞEREF

TALAS´TA YENİ BİR KURAN KURSU TEMELİ ATILDI
Haberi Sesli Oku

Talas Belediyesince Mevlana Mahallesindeki Harun Reşit Tek Camii´nin yanındaki arsada yapımına başlanan Kur´an kursu ve sosyal tesisin temeli atıldı.

Arsası Talas Belediyesine ait, daha önce atıl durumdaki binanın yıkılarak yerine modern görünümde ve işlevde yapımı planlanan Kur´an kursu ve sosyal tesis merkezi için cuma namazından sonra düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Talas ve Büyükşehir belediyelerimiz ile hayırseverlerimiz birçok yatırımı hayata geçirdik. Burada çocuklarımız için Kur´an kursu ve kreşin yanında bayanlara sosyal merkez olacak. Ayrıca camiden çıkan büyüklerimiz de burada çay içip, kitap okuyup zaman geçirebilecek. Burada bir tane hayırseverimiz yok. Herkes gönlünden koptuğu kadarıyla destekte bulunuyor. İnşallah birkaç aya açılışını yapacağız.? ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu, Talas´a 4.5 yılda 8 cami ve 5 Kur´an kursunun açılışını yaptıklarını belirterek, ?Bu sayı rekor düzeyde. Şuan Talas´ta cami ve Kur´an kurslarının yüzde 20 bu dönemde yapıldı. Camilerin yanında sağlık ocaklarının da yüzde 25 yine bu dönemle hizmete girdi. Hayırseverlerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Talas´taki cami ve Kur´an kurslarına hep destek verdi. Bu merkeze fazlasıyla ihtiyaç vardı. Son dönemde açılan 4-6 yaş Kur´an kurslarında eğitim gören öğrencilerimizin sayısı 6 bini geçti.? dedi.

Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, ?4 yıldır görev yaptığım Kayseri´de birçok cami, okul ve sağlık ocağının açılışlarına katıldım. Kayserimiz hayırseverlikte diğer illere örnek teşkil edecek seviyede.? şeklinde konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Kayseri´nin ayrı bir yerinin olduğunu kaydederek şöyle konuştu: ?Hayırseveriyle meşhur olan bu şehre hizmet etmek ne büyük şeref. Ne kadar güzel bir dayanışma; müftülüğümüzle, üniversitelerimizle, kamu kurumlarımızla, birlik, beraberlik ve hizmet aşkıyla. İnşallah bugüne kadar yaptığımız gönül belediyeciliğini bundan sonra da hep beraber el ele, gönül gönüle, gönüllere yer ederek yerleştirmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın?

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer emeği geçenlere teşekkür ederek, ?Her hafta Ankara´dan geldiğimizde ya bir temel atıyoruz ya da açılış yapıyoruz. Bu, aslında hiçbir şehre nasip olmayan bir şey.? dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise şunları söyledi: ?Yine hayırlı bir işe, temel atmaya vesile olduğu için başta Talas Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Talas´a 10 cami yapıldı, Kur´an kursunun da altıncısı yapılıyor. Hem dini hem milli, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması açısından son derece önemli eserler ortaya kondu.?

Konuşmaların ardından dualar edildi, butona basıldı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14