Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın düzenlediği görsel brifingle devam eden hizmet ve yatırımlarla ilçeye kazandırılacak projeleri belediye meclis üyelerine tanıttı.
Muhtarların ardından bu kez de belediye meclis üyelerine yönelik bir tanıtım gezisi düzenleyen Başkan Yalçın, yatırım ve projeler hakkında yerinde bilgiler verdi.
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen tanıtım gezisinde Talas Belediyesi tarafından devam ettirilen Çimenli Caddesi yenileme çalışması, Bilge Kağan Caddesi yağmur suyu hatlarının güçlendirilmesi, Üniversite TOKİ-7/24 Kütüphane arası park ve yeşil yol yapımı gibi çalışmalar yerinde gösterilirken yapımı tamamlanan Osman-Neyire Akgöz ASM ve Cemil Baba Kur’an Kursu binasında da incelemeler yapıldı.
Hizmete giren Altıntepe Semt Kütüphanesi ve Sağlık Çalışanları Parkı’nın yanı sıra Mevlana Mahallesi’nde yapımı son aşamaya gelen 32 derslikli ilkokulu gezen heyete ayrıca Başkan Yardımcısı İsmail Güngör tarafından Anayurt Meydanı, Teknik Birimler Şantiyesi ve Yaşlı Gündüz Bakımevi projeleri hakkında da yerinde bilgiler aktarıldı.
“HİZMETLERDEN MEMNUNUZ, ALLAH RAZI OLSUN!”
Gezi esnasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Yalçın’a mahalle sakini bir teyze övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Teyze, “Hizmetlerinden memnunuz, Allah razı olsun” diyerek Başkan Yalçın’a dualar ederken projelerin tanıtımı sırasında alana gelen bir başka vatandaş da Başkan Yalçın ve meclis üyelerine teşekkür etti.
“BU KADAR MI GÜZEL OLUR! NE SÖYLESEM AZDIR”
Gezi sonrası değerlendirmede bulunan meclis üyeleri, çalışmaları yerinde incelediklerini ve bilgi aldıklarını belirterek yürütülen çalışmaların söz edilenden daha büyük olduğunu ifade etti.
Gezi sonunda Altıntepe de bulunan Cemilbaba Semt Kütüphanesi’nde düşüncelerini aktaran Meclis Üyesi Ragıp Dost, çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek, projelerin büyüklüklerine dikkat çekti. “Projeleri görmeseydim, bu kadar mı güzel olur! demezdim ama bu kadar güzel olur mu! diyorum.” diyen Dost, “Bugün bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Başkanımız ve ekibinin yapmış olduğu ve devam eden projeleri gezdik. Hakikaten belki görmeseydim ‘bu kadar mı!’ diyemezdim. Bu kadar mı! diyorum. Müthiş çalışmalar var. Parklar, okullar, camiler, kütüphaneler… Ne söylesem azdır. Özellikle parklar, daracık alanlara park yerleştirmişler, koca koca parklar çıkmış. Gerçekten Başkan Yalçın ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan bir başka meclis üyesi Suat Erdoğan da birçok büyük projenin aynı anda yürütüldüğüne değinerek Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
“MÜKEMMEL YATIRIMLAR, MÜTHİŞ ÇALIŞMALAR VAR”
Çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmeler yapan Orhan Say da “Projelerimiz çok güzel gerçekten, ekibine ve Başkan Yalçın’a çok teşekkür ediyorum. Bizleri bilgilendirdiler, burada mükemmel yatırımların olduğunu ve müthiş çalışmalar yapıldığı gördük. Ellerine sağlık. Bundan sonra daha da iyi çalışmalar olacaktır.” dedi.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Murat İlhan ise şunları söyledi: “Burada çok büyük bir iş kapasitesinin yapıldığını görüyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Meclis üyeleri olarak bizler elimizden geldiğince çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Çok büyük ölçekte, çoğu ilçenin kaldıramayacağı büyüklükte hizmetlerin, parkların ve yolların yapıldığına şahit olduk. Gerçekten çok büyük hizmetler, Allah onlardan razı olsun.”
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.