KTB Başkanı Şaban Ünlü, 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği' taslağına olumlu baktıklarını, ancak tavuk etinden sucuk yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Sucuk ve pastırma konusunda Kayseri'nin gerek üretim miktarı gerekse imalathaneler açısından ülke genelinde öncü olduğunu söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, “Kayseri’de bulunan firmalarımız yaklaşık olarak %60 gibi bir kapasiteyle üretim yapıyorlar. Bunda Kayseri haricinde faaliyet gösteren merdiven altı imalatların etkisi büyük.” dedi.
Taslağın hazırlanması aşamasında bakanlığa tavuk etinden sucuk yapılmaması konusunda talepte bulunduklarını belirten Ünlü, “Tavuk eti ile yapılan sucuklar, uzun ömürlü ve sağlıklı olmuyor. Kısa sürede üretilebilen tavuk sucuğunda bu nedenle hile kaçılması olayı daha çok yaşanmakta. Sucuk ve Pastırmanın ana vatanı Kayseri’dir. Geleneksel lezzetlerimizden biri olan sucuğun da dana etinden yapılması gerekir. Bizce tavuktan sucuk yapılmaması gerekir2 şeklinde konuştu.
Orjinal Habere Git