TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZGÜR ÖZSOY:

"BU MİLLET, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇEN 15 TEMMUZ´U UNUTMAYACAK"

TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZGÜR ÖZSOY:
Güncel 19.07.2016 17:26:29
Haberi Sesli Oku

Türk Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, yaptığı açıklamasında "Bu millet, Türk Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz´u unutmayacak" dedi.
"Milletimiz ve demokrasimize yönelik darbe girişimi bütün unsurlarıyla milletimizin birliği ve cesareti neticesinde başarısız olmuştur" diyen Özgür Özsoy, " Milli irademize ve milletimize karşı kahpece yapılan kalkışma hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin emir-komutasıyla yapılan bir durum değil, tamamen silahlı kuvvetlerin içerisindeki paralel devlet yapılanmasına mensup terör örgütlerince yapıldığı ortaya çıkmış olup, milletimizin birliği ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir" ifadesinde bulundu.
Özsoy, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri´nde ülke savunmasına hizmet eden işçiler olarak milletimize, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne kurşun sıkan, bomba atan hainleri ve arkasındaki güçleri en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Bu millet asla ve asla bu hain çeteyi ve Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihe geçecek 15 Temmuz´u unutmayacaktır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Bu anlamda olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve tüm siyasi parti taraftarlarına teşekkür ediyorum. Özellikle kahramanca çarpışıp hayatlarını ortaya koyarak belayı defeden Özel Kuvvetlerimiz ile tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyor. Milletim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde örgütlenen Türk Silahlı Kuvvetleri´nin envanterindeki savaş uçaklarının bombalarını ve tankların namlularını Türk Milletine çeviren onlarca vatandaşı ve güvenlik görevlisine kurşun sıkarak bomba atarak şehit eden hainlerin hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılacağından eminim
Yurt genelinde milletimiz, devlet kurumlarımız, güvenlik güçlerimiz, medyamız, siyasi ve sivil kuruluşlarımız tek ses ve tek yürek olarak sergilediği cesaret ve kararlılıkla ülkesine demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu hain girişimde göstermiştir ki, Türk milleti demokrasi konusunda engin bir demokrasiye sahiptir. Hiç kimse bu milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla boy ölçüşemez. Bu paralel çeke mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Hukuk ve kanun çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Darbe girişimine karşı direnişte şehit olmuş asker ve polisimize, demokrasi şehidi olan sivil vatandaşlarımıza bir kez daha Allah´tan rahmet diliyoruz. Ayrıca darbeye direnirken şehit olan 1. Ordu Komutanlığı´nda çalışan üyemiz Köksal Karmıl´ı ve üye yakınlarını şükranla anıyor, Allah´tan rahmet diliyoruz."

Haber Kaynak : İHA

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.