Kayseri Erciyes Kayak Merkezi´nde Kayseri Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan yöresel kıyafetlerle defile düzenlendi.
Türkiye´nin önemli kış turizmi bölgelerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi´nde Selçuklu´dan günümüze kadar olan yöresel kıyafetler, 10 kayakçı tarafından pist üzerinde kayarak sergilendi. 8´i kadın 10 kayakçı, Erciyes A.Ş. ve Erciyes Karakol Komutanlığı ekiplerinin güvenlik önlemi eşliğinde üst gondol bölgesinden alt gondol bölgesine kadar kaydı.
?KAYAKLI DEFİLE TÜRKİYE´DE İLK?
Etkinlik hakkında bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes´in sadece kış sporları için değil aynı zamanda birçok sosyal aktiviteye imkan sağladığının altını çizdi. Etkinliğin Türkiye´de ilk kez kayaklı defile düzenlendiğini belirten Cıngı, ?Erciyes´te Büyükşehir Belediyemizin devasa yatırımlarıyla uluslararası bir kayak merkezi işletiyoruz ama Erciyes´imizin sadece kış sporları için değil aynı zamanda birçok sosyokültürel aktivite için de imkan olduğunu göstermek amacıyla zaman zaman farklı faaliyetlerimiz oluyor. Bunlardan bir tanesini de bugün yaşıyoruz. Kayseri Olgunlaştırma Enstitüsü´nün hazırlamış olduğu Selçuklu´dan günümüze kadar geleneksel kıyafetlerimizle öğrencilerimiz kayakla defile yapacaklar. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye´de ilk kayaklı defile olacak. Gayet güzel, ilgi ve alaka çeken hoş bir faaliyet olarak tarihe geçecek diye ümit ediyoruz? ifadelerini kullandı.
Cıngı ayrıca, ?İnşallah güzel bir netice alırız ve yavaş yavaş bu gibi faaliyetler yapan, yaptığı ürünleri göstermek isteyen markalarımız, işletmelerimiz, kurumlarımız da Erciyes´te bu maksatla bir kullanım sahası bulurlar? diyerek sözlerini tamamladı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.