Turkovac gönüllüsü Abdullah Özkan: “Turkovac ile dünyaya nefes olacağız”
Yerli korona virüs aşısı Turkovac’ın hatırlatma dozu, Kayseri Şehir Hastanesi’nde gönüllüye uygulandı.
Yerli korona virüs aşısı Turkovac’ın hatırlatma dozu Kayseri Şehir Hastanesi’nde bir gönüllüye uygulandı. Aşılama hakkında bilgiler veren Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, “Bizler zaten Kayseri Şehir Hastanesi’nde Turkovac için faz-3 çalışması kapsamında hiç aşı olmamış gönüllülerimizi 2 doz Turkovac aşısı uygulamaya başlamıştık. Bugün itibariyle de daha önce 2 doz inaktif aşıyla yani Sinovac ile aşılanmış 3. doz olarak Turkovac aşısını faz-3 çalışması kapsamında yapmaya başladık. Aşının etkilerini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Aşılanan vatandaşlarımız hastalığa yakalansa bile ayakta hastalığı atlatıyorlar. Maalesef aşı olmayan grupta halen hastane yatışları, yoğun bakıma yatışlar ve vefatlar söz konusudur. Tüm vatandaşlarımızı bir an evvel herhangi bir aşıyla aşılanmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“TURKOVAC İLE DÜNYAYA NEFES OLACAĞIZ”
Turkovac gönüllüsü 36 yaşındaki Abdullah Özkan ise, “Aşımız yerli ve milli olduğu için bakanımızın çağrısını duydum ve hiç tereddüt etmedim. Niğde’den buraya geldim. Aşımız sadece milletimize değil, insanlığa da faydalı olacak bir aşı olacaktır. Uzun zamandır bu aşıyı bekliyordum. Özellikle Sinovac aşısı olmuştum. 90 gün geçmesini bekledim ve biter bitmez Niğde’den geldim. Turkovac gurur verici. İnsanlığa faydalı olacağını düşünüyorum. Dünyaya nefes olacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.