UFUK AVRUPA PROGRAMI GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ, “AVRUPA FONLARINDAN DAHA FAZLA YARARLANMALIYIZ”

UFUK AVRUPA PROGRAMI GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ekonomi 12.04.2021 18:05:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı iş birliğinde Ufuk Avrupa Programı Girişimciler ve Girişim Sermayesi Destekleri Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan katıldı.

Toplantı açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; TOBB olarak Türkiye’de, yurt dışındaki girişimleri sadece izleyen değil, dünyaya açılan girişimlere ev sahipliği yapan bir ekosistem kurulmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Girişimcilerin Ufuk Avrupa fonlarından daha fazla faydalanmanın yollarını araması gerektiğine dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, “Ülke olarak buraya kaynak koyuyoruz, bu kaynaklardan istifade edebilmemiz lazım. IPA fonlarında elde ettiğimiz başarıyı, Ufuk Programlarında da elde edebileceğimizi düşünüyorum. TOBB olarak, bu konuda farkındalık oluşturmak ve üyelerimizi teşvik etmek üzere çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başkan Büyüksimitci ayrıca; Ar-Ge alanında çok önemli görevler üstlenen ve özel sektörün yanında olan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’a teşekkürlerini iletti.

TÜBİTAK ile TOBB bünyesinde birçok platformda birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Büyüksimitci, “TÜBİTAK’ın destekleriyle TOBB ETÜ TTO olarak BİGG - Bireysel Genç Girişimci Programını yürütüyoruz. Ufuk2020, Ufuk Avrupa, Yeşil Mutabakat Çağrılarında birlikte ilerliyoruz. Özellikle 2019 yılında Ufuk2020 çerçevesinde çok iyi bir işbirliği alanı yakaladık. Bu işbirliği 2020 yılında da devam etti” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise,  Türkiye'nin Ufuk 2020 Programı'nda son 2 yılda elde ettiği başarıların net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Mandal, bu dönüşümün Avrupa Birliği (AB) programlarından alınan geri dönüşü hızlandırdığına dikkati çekerek, "Destek programlarımızı girdi temelinden daha çok, çıktı ve etki temeline dönüştürdük. Türkiye'de 2000'li yılların başından itibaren Ar-Ge'ye ciddi bir kaynak ayrıldı. 2018'den itibaren var olan kaynaklarımızı, potansiyelimizi yetkinliğimizi çıktı ve etkiye dönüştürmeye odaklandık." diye konuştu.

AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ise TÜBİTAK ve TOBB’a toplantının düzenlenmesinde bulundukları katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti. Özcan ayrıca, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi önemsediklerini, AB programlarının daha iyi anlaşılması konusunda birçok toplantı yaptıklarını dile getirdi.

Açış konuşmalarının ardından, TÜBİTAK Ufuk Avrupa Ulusal Koordinatörü Ezgi Bener Ufuk Avrupa Programı hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, TÜBİTAK Ufuk Avrupa EIC Ulusal İrtibat Noktası Tarık Şahin ve Merve Diyar tarafından EIC ve EIE programlarına dair kapsamlı sunumlar takdim edildi. Sunumlar sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

FETÖ operasyonunda 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayseri’de terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve örgütte sözde “Ürgüp İlçe Sorumlusu” olduğu belirlenen B.D. saklandığı adreste yakalandı.

Talas’ta bu Pazar yılın son ‘Maharetli Eller’ günü

Talas Belediyesi’nin kadın girişimcilere destek amacıyla hayata geçirdiği Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, 21 Aralık Pazar günü Harman Mahallesi Meydanı’nda yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kayseri’de trafik 370 kamerayla anlık takip ediliyor

Kayseri'de kentin farklı kavşaklarına yerleştirilen 370 kamera ile vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için çalışma yürütülüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor’da hazırlıklar tamam! Djalovic Konyaspor’a nasıl bir 11’le çıkacak?

Kayserispor; Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Melikgazi Belediyesi’nden kamu ihale mevzuatı eğitimi

Melikgazi Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve personelin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla Kayseri genelindeki belediyeler ve kamu kurumlarını kapsayan geniş katılımlı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi düzenledi.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Üç Aylar mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, üç ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, "Üç ayların tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kayserispor - Konyaspor maçını Ömer Tolga Güldibi yönetecek

Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Ömer Tolga Güldibi yönetecek.

Talas’ta savunma sanayii zirvesi: Geleceğe teknolojik ve stratejik bakış

Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor.

Çolakbayrakdar’dan öğrencilere mesaj: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı

Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.

Kadınlar temizlik aşklarını parklara da yansıtıyor

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.