Vali Orhan Düzgün, 2´si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri´de gerekli tedbirlerin görüşülmesi için düzenlenen ?Üniversitelerin Güvenliğine Yönelik Değerlendirme Toplantısı?nda üniversite rektörleri ve güvenlik birimlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek, üniversitelerdeki güvenlik tedbirlerini büyüteç altına alıp detaylıca irdeledi?
Vali Düzgün başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Kayseri İl Müdürü Sakin Terzi ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 4 üniversiteye sahip Kayseri´nin bu zenginliğinin farkında olduğuna işaret ederek, 65 bin öğrenci ve aileleriyle birlikte akademik ve idari personel yapısı dikkate alındığında çok geniş bir kitleyi ilgilendiren yüksek öğrenimin huzur ve güvenliğini devam ettirme kararlılığında olduklarını vurguladı?
Sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri´nin son yıllarda turizm alanında da ciddi hamleler yaparak turizm kenti olma yolunda da önemli bir atılım içerisinde olduğunu dile getiren Vali Düzgün, Kayseri´nin bünyesindeki 4 üniversite ile de ?Bilim Kenti? olmayı da çoktan hak ettiğine işaret etti.
Ailelerin evlatlarını üniversitelere gönderirken güvenlik konusuna özel önem vermeye başladığını kaydeden Vali Düzgün, ?Üniversitelerimizde asayiş ve güvenlik açısından son derece başarılı bir 2015 yılı geçirdik. Huzur ortamının devamı ve en ufak bir üzücü olayın yaşanmaması adına aldığımız tedbirler sayesinde birkaç münferit küçük olay dışında üniversitelerimiz huzur ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Üniversite rektörlerimiz ile güvenlik birimlerimizin yöneticilerinin sürekli temas halinde olması ve önleyici tedbirlere ağırlık verilmesi ilimizin yüksek öğrenim öğrencileri açısından güvenli bir kent olmasını sağlamıştır.? Değerlendirmesinde bulundu?.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversitelerin güvenliğine yönelik sunumun da yapıldığı Üniversitelerin Güvenliğine Yönelik Değerlendirme Toplantısı´nda güvenlikle ilgili konular ve tedbirler görüşüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.