Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri ?3. Üroonkoloji Konseyi Mesane Kanserine Multidisipliner Yaklaşım? eğitim toplantısı gerçekleştirildi.
Novotel´de düzenlenen eğitim toplantısına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gülmez, üroloji, onkoloji, radyasyon onkoloji, nükleer tıp, radyoloji ve patoloji branşlarından akademisyenler ile King Hamad Üniversitesi´nden öğretim üyeleri katıldı.
Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gülmez, gerçekleştirilen toplantının üroonkoloji konusunda bu yıl üçüncü toplantı olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Gülmez, "Bugün biliyoruz ki, mesane kanseri erkeklerde 4. sırada sıklıkta görünen kanser türüdür. Bu önemli hastalık sanayileşmenin artması ve insan ömrünün uzamasıyla belirgin bir şekilde artıyor. Bu konu bugün diğer toplantılarda olduğu gibi multidisipliner bir anlayışla ele alınacaktır? dedi.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da katılımcılara teşekkür ederek, toplantıda ele alınan konunun önemine vurgu yaptı.
Başhekim Doğru, ?Ürolojideki akademik arkadaşlarımızla üroloji konusundaki bilgi birikimi paylaşma konusunda göstermiş oldukları gayretler bizleri mutlu ediyor. Bu gayretler neticesinde ortaya çıkan bilgi birikimi mesane kanseri değil, ürolojik tüm vakalarda ürolojik açıdan toplumun daha sağlıklı hale gelmesine yardım etmektedir? diye konuştu.
King Hamad Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Koordinatörü Dr. Elias Fadel´in konuşmasının ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.
Bu yıl fakültelerinin kuruluşunun 50. yılını kutladıklarının altını çizen Dekan Poyrazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu tür toplantılar bizler için önemli. Biliyorsunuz hem araştırma üniversitesiyiz, hem de Türkiye´nin ilk 10 üniversitesi arasında yer alıyoruz. Bu kapsamda yapılan toplantılar bizim açımızdan önem arz etmektedir. Multidisipliner toplantılarda hem araştırmalar açısından, hem de sağlık hizmetleri açısından önemlidir. Bu tür toplantılar ile biz birimler ve bölümler arasında ki işbirliğinin üst düzeye çıkmasını hedefliyoruz.?
Açılış konuşmaların ardından King Hamad Üniversitesi´nden öğretim üyelerine katılım belgeleri verilerek, sunumlara geçildi.
Sunumu yapan akademisyenler, ?Kasa İnvaze Olmamış Mesane Kanseri? ve ?Mesane Kanserinde Adjuvan Tedaviler ? ile ?Mesane Kanserinde Yaşam Kalitesi? konularında bilgiler verdi.
Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.
Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.