Güncel
15 Şubat 2017 - 17:34
Güncelleme: 15 Şubat 2017 - 17:34

VALİ SÜLEYMAN KAMÇI, BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ´TAN

TARİHİ MEKANLARIN ONARIMI KONUSUNDA BİLGİ ALDI .

VALİ SÜLEYMAN KAMÇI, BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ´TAN
Haberi Sesli Oku

Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Melikgazi Belediyesi Plan Proje ve Kentsel Tasarım Müdürlerinin iştirak ettiğini tarihi mekanların onarımı ve günümüz hizmetine kazandırılması bilgilendirme toplantısında Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Gürcan Senem tarafından slayt işliğinde gerçekleştirildi.
Konunun uzmanları ile birlikte
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince son bir yıl içerisinde 16 yapının onarımının gerçekleştirildiğini 14 ayrı yerde devam ettiğini ve 12 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.
Tarihi mekânları onarmak tarihe sahip çıkmaktır
Kayseri şehrinde yer alan tarihi yapıların sadece Kayseri´ye değil Anadolu´nun hatta dünya kültür mirasının birer eseri olduğunu belirten Kayseri Valisi SÜLEYMAN KAMÇI ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
?Melikgazi Belediyesi çalışmaları ile örnek teşkil eden çalışmalar sergilenmektedir. Melikgazi İlçesi gerçekleştirilen belediye yatırımları ile yarınları daha sağlıklı, imarlı ve planlı bir şehirleşme ile karşılanmaktadır. Alt yapı sorunu olmayan, gecekondulaşmayı tamamen ortadan kaldıran, seyyar satıcı ve at arabalarını sorununu çözen Melikgazi Belediyesi 2015 yılını tarihi mekânların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılması olarak planlamış ve tüm iş akışını buna göre sıralanmıştır. Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekânların onarılması, Kiçikapu Konağı, Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile devam etmiş ve uygulaması tamamlanmış yapılarını da günümüz hizmetine sunmuştur. Üstelik bu yapıları Erciyes Üniversitesi ile Mimarlar Odasının hizmetine sunarak tarihi eserlere özellik katmıştır. Kayseri ilinde en çok tarihi eserin yer aldığı ilçe olarak tarihi mekânların sahiplenilmesi son derece anlamlıdır. Kendilerini tebrik ediyorum?
Hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istiyoruz
Melikgazide Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eserleri bir arada görülebileceğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri olduğunu bu avantajı hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta ücretsiz etkinlikler devam ediyor

Talas Belediyesinin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği kültür, sanat ve maneviyat etkinlikleri, her hafta sonu yoğun katılımla devam ediyor.

Süper Amatör’de 22. Hafta Maç Sonuçları ve Puan Durumu

Kayseri Süper Amatör Küme’nin 22. haftasında oynanan 6 maçta 32 gol atıldı.

Trabzonspor yenilgisiyle Kayserispor’un serisi sona erdi

Sarı kırmızılı ekip üç haftalık serinin ardından sahasında kaybetti. Maçın sonucu kadar sezon boyunca dikkat çeken bir istatistik de öne çıktı.

Kocasinan Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz kahvaltı desteği

Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.

Belediye Başkanlarına ait rapor yayımlandı Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti!

Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.

Erdal Altun: "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz"

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Altun, öğrenciler ile iftar yaptı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.

Aşkın Genç’ten çarpıcı hesap: Emekliye 4 bin değil 110 bin lira verilebilirdi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.

Büyükkılıç, gençlerle iftar sofrasında buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Dursun Ataş: "Yılın ikinci çeyreğinden sonra emekli maaşında iyileştirme görülüyor"

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14