Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hicri Yılbaşı’na girilmesi ile beraber Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara aşure dağıttı. Başkan Büyükkılıç, Muharrem ayı ile ilgili yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdi.
Büyükşehir Belediyesi Kayseri Turizm Eğitim Kültür Ticaret A.Ş. (KAYTUR) aracılığıyla Hicri takvime göre ilk ay olan Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda aşure dağıttı.
Aşure dağıtımına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, bir Hicri Yılbaşı’nı daha idrak ettik. Aşure günlerine doğru ulaşıyoruz. Malumunuz Muharrem’in 10. günü aşure günüdür” dedi.
BÜYÜKKILIÇ’TAN ANLAMLI “AŞURE” MESAJI
Büyükkılıç, kazaların belaların defi için, birliğe, beraberliğe, kaynaşmaya ve dayanışmaya vesile olması için aşure dağıtımı yaptıklarının altını çizerek, “Bir bakıma aşurenin içerisindeki bir araya gelen değişik tatların bir ahenk oluşturması mantığı içerisinde değişik renklere, inançlara, kültürlere, felsefelere sahip olan insanların hep beraber Ay yıldızlı Türk bayrağımız altında vatanımızın, milletimizin, devletimizin birliği, beraberliği ve dayanışma anlayışı içerisinde buluşması adına burada aşure ikram ediyoruz” diye konuştu.
DOKTOR BAŞKAN AŞI ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Aşı çağrısını bir kez daha yineleyen Başkan Büyükkılıç, “Pandemi dönemini yaşıyoruz, ya hastalığı geçireceğiz bağışıklık kazanacağız, ya aşı olacağız bağışıklık kazanacağız. Hastalığın nerede duracağını bilemiyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkayıp, Sağlık Bakanlığı’mızın ve sağlık çalışanlarımızın önerileri doğrultusunda en kısa zamanda aşılarımızı yaptıralım, kazanımlarımızı kaybetmeyelim. Huzur içerisinde, sağlıklı bir şekilde daha nice Muharremlere, aşure günlerine eriştirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KAYTUR A.Ş. etkinlik kapsamında vatandaşlara bin 500 kâse aşure dağıttı.
KURUM BÜLTENİ
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.