YABANCI ŞEFLER KAYSERİ MANTISI YAPMAYI ÖĞRENDİ

Kayseri'ye gelen 8 gastronomi şefi, kentin ünlü lezzeti mantıyı yapmayı öğrendi

YABANCI ŞEFLER KAYSERİ MANTISI YAPMAYI ÖĞRENDİ
Yaşam 13.02.2020 16:30:00 0

EDİTÖR

ANADOLU AJANSI

Haberi Sesli Oku

İtalya, Fransa, Romanya, Polonya ve Slovenya'dan Erasmus Plus Projesi kapsamında Kayseri'ye gelen 8 gastronomi şefi, kentin ünlü lezzeti mantıyı yapmayı öğrendi.

Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen proje kapsamında kente gelen şefler için okul mutfağında seminer düzenlendi. Seminerde şefler, yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğretmen ve öğrencilerinden uygulamalı olarak Kayseri mantısı, baklava ve çiğ köfte yapmayı öğrendi.

Okul müdürü Yüksel Küçük, yaptığı açıklamada, projenin amacının ülkelerin yöresel yemeklerinin karşılıklı olarak birbirine tanıtılması olduğunu belirtti.

Projenin yaklaşık 2 yıl süreceğini ve bu süreçte karşılıklı olarak birbirlerine misafir olacaklarını ifade eden Küçük, "Şu anda okulumuzda 5 ülkeden 8 misafirimiz var. Bugün kendilerine Kayseri'ye özgü mantı, baklava ile çiğ köfte yapmayı öğreteceğiz. Mart ayında 21 misafirimiz daha gelecek. Eylül ayında da bizler onlara misafir olacağız." dedi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Şefi Asuman Peksoy ise ülkelerin yiyecek geleneklerini birbirine tanıtmasını amaçladıklarını söyledi. Daha önce proje dahilinde Polonya'ya gittiklerini aktaran Peksoy, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz ülkenin yemek kültürünü öğreniyoruz. Okulumuza döndüğümüzde de bu kültürü öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Bugün de onlar bize misafir oldular. Bizim geleneksel yemeklerimizi ve Türk mutfağının yemek kültürünü öğreniyorlar. Önce öğrencilerimiz yapıyorlar sonra da misafirlerimize gösteriyorlar. Kendileri de bu alan içerisinde öğretmenler, şefler. Elleri bu işe yatkın, kolay öğreniyorlar. "

"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum"

Fransa'dan gelen şef aşçı Marc Krewiss, eğitimlerin herkes için yenileyici olduğunu dile getirerek "Farklı ülkelerden farklı kültürlerden yemekler öğrenmenin herkes için faydalı olduğuna inanıyorum. Daha önce herhangi bir Türk insanıyla iletişime geçmedim. Herhangi bir şekilde de Türk mutfağından haberdar olmadım. Burada çok iyi şekilde karşılandık. Türk kültürüne hayran kaldım." diye konuştu.

Polonyalı Iwona Cesarz ise projenin kültürler arası yiyecek içecek mutfağına, bu kültürün değişimine ve bilgi alışverişine çok faydalı olduğunu aktararak "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Birkaç yıl önce Türkiye'ye geldim. Özellikle kebabı çok seviyorum. Polonya halkı Türkiye hakkında çok bilgili." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Geri dönüşümle 90 bin ağacının kesilmesi engellendi!

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi 2024'te 65 tona yakın atık yağ toplayarak 65 milyon metreküp temiz suyun kirlenmesini önledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Erciyes sezonu erken açtı, işletmeciler sevindi

Kasım ayının son haftasında etkili olan kar yağışı, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'teki işletmecileri umutlandırdı. Detaylar Kayseri Haber'de...

900 dekarlık pancar hasat edildi

Kayseri'nin Özvatan ilçesinde şeker pancarı hasadı tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Tomarza'da içme suyu sorunu çözülüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı güçlendirmek için Tomarza ilçesi Pusatlı Mahallesi'nde hayvan içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla su hattı kurdu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Şirinyazı Göleti'nde sonbahar güzelliği

Şirinyazı Göleti'ni ziyaret edenler sonbahar renkleri eşliğinde vakit geçiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de hava nasıl olacak? 'Pastırma yazı' bitti mi?

Hava sıcaklıkları yurdun kuzey ve batı kesimlerden başlayarak 6-12 derece azalacak. Kayseri'de de soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sıcak çarpmasını önleyen su deposu 5 yiyecek

Sizin için vücudunuzun susuz kalmasını ve sıcak çarpmasını önleyen su deposu 5 yiyeceği araştırdık. Detaylar haberimizde…

Kocasinan Belediyesi dronla ilaçlama yapıyor

Kocasinan Belediyesi, park ve açık alanlarda dron kullanarak ilaçlama yaparak maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor. Detaylar haberimizde...

'Maharetli Eller' bu pazarda Mevlana'da

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ yine Mevlana Pazar yerinde tezgah açacak. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nde.

Hürmetçi Sazlığı'na 'hafta sonu daveti'

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hürmetçi Sazlığı'nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen herkesi hafta sonu bu eşsiz bölgeye davet etti. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nde...

Kırlangıç Vadisi turizme kazandırılıyor

Melikgazi Belediyesi, doğal güzelliğiyle ilgi çeken, şehrin en önemli vadilerinden Kırlangıç Vadisi’ni turizme kazandırmak için proje hazırlıklarına başladı. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nde...

Kayseri'de otomobil ve ambulans çarpıştı

Kayseri'de Bekir Yıldız Bulvarı ile Çınarcık Caddesi'nin kesişiminde ambulans ve otomobil çarpıştı. Kazada yaralananlar çevredeki hastanelere sevk edildi. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Hacılar'da orman varlığı artıyor

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, son 10 yılda Lifos, Kefeli ve Kuzey Erciyes bölgelerine yaklaşık 2 milyon ağaç dikildiğini belirterek, ‘Hacılar ilçesinde orman varlığını artırıyoruz’ dedi. Detaylar haberimizde....

Kocasinan'dan daha fonksiyonel parklar

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarımızın hayalini süsleyen yeni ve farklı parklar yapıyoruz” dedi. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nde...

Büyükkılıç sabah sporunda gençlerle buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sabah yürüyüşünde KAYMEK Talas Gençlik Merkezi öğrencileri ile buluştu. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nde...

42 yıllık anılarla dükkanını süsledi

Kayseri'de 42 yıldır çaycılık yapan Murat Ildız, babasının vasiyetini yerine getirirken iş yerini eski eşyalarla donatıyor. Esnaftan topladığı anı eşyaları, dükkanında geçmişin izlerini yaşatıyor. Detaylar haberimizde...