Yahyalı Belediyesi, Yahyalı Orman İşletme Şefliğiyle birlikte, ilçenin Çiğilli Mahallesi Seki Dağı mevkiinde bulunan mesire alanında ağaçlandırma çalışması yaptı.
Çınar Ağacı dikimi yapılan etkinliğe Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe protokol üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Yapılan ağaçlandırma çalışması hakkında konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ Ağaçlandırma çalışmamıza destek veren Çiğilli Mahallesi halkına, iş adamlarına, esnaflarımıza ve gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada güzel bir çalışmaya vesile oldular. Biz belediye olarak ağaç dikimine büyük önem veriyoruz. Göreve başladığı günden beri yaptığı özverili çalışmalar dolayı, Yahyalı Orman İşletme Şefi Ufuk kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Orman İşletme Şefliğimiz ve odalarımız el ele verdikten sonra bu ilçede olmayacak güzellik yok diye düşünüyorum. İlçede bir dayanışma olursa bereket olur. Çok şükür Yahyalı’da bu bereketi yaşıyor. Her mahallemizin kendine özgü bir takım özel alanları var. Fetullah ve Çiğilli Mahallelerimizin özel alanları burası. Burada güzel bir piknik alanı oluşturuldu. Bizde ağaçlarla burasını taçlandırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından bugün bizi aradılar. Belediyemize bir adet JCB kepçe hibe edileceğini belirttiler. Bu bölgenin su sorunu olduğunu biliyorum. İnşallah hibe gelecek olan aracımızla, bölgenin 2,5 km’lik su hattını çekerek buranın su sorununu çözeceğiz. Ben araç hibesinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, Bakanımıza ve Çevre Yönetimi Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Etkinlikte konuşan Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise; “ Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Orman İşletme Şefimiz geldiği günden beri yoğun bir emek sarf ediyor. Her fırsat ağaç dikimi programları yapıyor. Buna ilçedeki diğer kurumlarımızda katkı sağlıyor. Burası güzel bir yer seçimi oldu. Arkadaşlar buraya gelirken bölgenin insanlar için güzel hatıraları olduğunu belirttiler. Bölgenin su ihtiyacı var. İnşallah kurumlarımız bu sorunu en kısa sürede çözeceklerdir.” İfadelerini kullandı.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...