Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yeni birimlerin açılışını yaptı.
Tefrişatı Yahyalı Ticaret Odası tarafından yapılan Gebe Okulu ve tefrişatı hayırsever tarafından yaptırılan Palyatif Bakım Merkezi düzenlenen törenle açıldı.Törene Başkan Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir, Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu, hastane personelleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “Bugün burada iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Gebe Okulumuzu ve Palyatif Bakım Merkezimizi dualarla açıyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Ben Ticaret Odamıza ve hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Doğduğunuz yer ile ödeşmek kadar güzel bir şey yok. Yahyalı hayırseverleri ile bilinen bir ilçe. Evdeki malın kimseye faydası yok. Ama bir eser bırakmayı, bu gök kubbede hoş bir seda bırakmayı Allah herkese nasip etsin. Vermek bir güzelliktir. İlçemiz adına Ticaret Odamıza ve hayırseverimize teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Benli’ de konuşmasında; “Biz insanları normal doğuma teşvik etmek istiyoruz. Çünkü sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir doğumla başlar. Mikrobiyota dediğimiz yeni bir dünyamız var. Yeni keşfedilen Mikrobiyota’ da normal doğum ile sezaryen arasında çok büyük farklar olduğu tespit edilmiş, sezaryen ile doğan bebeklerin ileri de daha fazla enfeksiyona maruz kaldıklarını biliyoruz. Biz normal doğumu daha çok öneriyoruz. Kayseri Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranımız Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği %15 oranının altında. Buda bizim için sevindirici bir durum. Gebe Okulumuz Yahyalı’ya hayırlı olsun. Ben Ticaret Odamıza ve Palyatif Bakım Merkezi’nin tefrişini yapan hayırseverimize teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Tören Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu ’ya ve hayırsever Anakız Göksun’a teşekkür plaketi takdimi ile noktalandı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.