YEMEK KÜLTÜRÜNE BÜYÜKŞEHİR KATKISI

Sağlıklı ve doğal yiyeceklerle oluşturduğu menüleriyle tanınan dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor, KAYTUR tesislerindeki menüleri hazırlayacak

YEMEK KÜLTÜRÜNE BÜYÜKŞEHİR KATKISI
Güncel 3.05.2018 18:04:11 0
Haberi Sesli Oku

Kariyeri boyunca Osmanlı ve Türk Mutfağı konusunda uzmanlaşan, sağlıklı ve doğal yiyeceklerle menüler oluşturan Ünlü Şef Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, Yunus Emre Akkor´un Kayseri yemekleri ile ilgili farklı bir kitap hazırlayacağını ve ayrıca KAYTUR tesisleri için sağlıklı menüler hazırlayacağını belirtti. 20´nci yüzyıla kadar yemek yiyerek yaşayan insanların günümüzde yiyerek öldüklerini ifade eden Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerinde katkı maddelerinin olmadığı yemekler hazırlayacaklarını söyledi.

Anadolu Harikalar Diyarı´nda hizmete sunduğu Doğal Ürünler Bahçesi ile daha sağlıklı gıda maddelerini Kayserililerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Kayseri´deki yemek kültürünün de daha sağlıklı olması için çalışma başlatıyor. Bu amaçla sağlıklı ve doğal menüleriyle dikkat çeken ve dünyanın ünlü şeflerinin arasına giren Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti.

KAYTUR TESİSLERİNE DANIŞMANLIK YAPACAK

Kayseri´de her alanda en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYTUR bünyesindeki yeme içme mekanlarında da konunun uzmanlarının görüşleri doğrultusunda en iyi hizmeti vereceklerini söyledi.  Kayseri mutfağını anlatan mükemmel bir yemek kitabı çıkarmak istediklerini de ifade eden Başkan Çelik, ?Kayseri´de çok güzel hizmet veren, çok güzel mutfağı olan tesislerimiz var. Biz, bu işi en iyi yapanların tecrübelerini alarak tesislerimizin kalitesini daha yukarıya çıkaralım istiyoruz. Birlikte çalışarak tesislerimizin kalitesini artırmanın yanında inşallah Kayseri´nin yemek kültürünü de Türkiye´de ve dünyada tanıtabilecek imkanı yakalayacağız? diye konuştu.

?KATKI MADDELERİ OLMAYAN YEMEKLER YAPACAĞIZ?

Dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerini gezdiğini ve harikulade tesislerle karşılaştığını belirtti. KAYTUR tesislerinde servisinden, yemeğine kadar müşteri sağlığına önem verileceğini ifade eden Akkor, ?Katkı maddelerinden uzak, karışımlardan uzak yemekler hazırlayacağız. Geçmiş kültürümüze ait yemekler yapacağız. Bu çok önemli, çünkü insanlar yeme-içme kültürümüzü unuttular. Osmanlı döneminde yeme-içme kültürü bugünküne göre çok daha farklı ve sadeydi. Osmanlı mutfağı dünyadaki en önemli ve en sağlıklı mutfak kültürüydü. Biz fiilen bugün, bu imparatorluğa sahip olamasak bile, yemeklerimizle tüm dünyanın menüsündeyiz. Biz bunları bilmiyoruz. Dünyada köfte deyince akla İsveç gelir; ancak İsveç hükümetinin resmi twitter hesabından da açıklandığı gibi aslında köfte Osmanlı mutfağından, İsveç mutfağına girmiştir. KAYTUR´daki tüm işletmeleri belli standartlara taşıyarak daha iyi hizmet vereceğiz. Genelde herkes kâr amaçlı beni çağırır; ama Kayseri´ye hizmet kalitesini artırmak için davet edildim? şeklinde konuştu.

Kayseri mutfağını ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını da dile getiren Akkor, ?Son dönemlerde ülkemizden UNESCO gastronomi listesine önce Gaziantep, şimdi Hatay girdi. Kayseri mutfağı da çok önemli. Yemek artık bir turizm bölümü oldu. Yemek kültürü eskiye doğru indikçe daha kıymetli oluyor. Yemeğiyle ön plana çıkan Kayseri, sanayisi kadar ileriki dönemlerde ses getirecektir. Çünkü, insanlar artık yemek yiyerek seyahat etmeyi öğrendiler. Kayseri de iyi çalışılırsa, yakın zamanda UNESCO´ya da girecektir? dedi.

?YİYEREK YAŞIYORDUK, YİYEREK ÖLÜYORUZ?

Yemek kültürümüzden uzaklaştıkça daha sağlıksız beslenmeye başladığımızı vurgulayan Yunus Emre Akkor, ?1950´lerde Marshal yardımı geliyor. Ekmek yapılmıyor, katkı maddeleri, arkasından katı yağlar, glikoz şurubu, bulyonlar geliyor. Bunların hepsi insanların zehirlenerek yaşamasını devam ettiriyor. İnsanlar 20. Yüzyıla kadar yiyerek hayatta kaldılar. 21. Yüzyılda ise yiyerek ölüyorlar. Bunu da fark etmiyorlar. Türkiye´de kanserin artmasının en büyük sebeplerinden biri katkı maddelerinin artması. Doktorlar, toz şekerden yapılan tatlıyı yemeyin derlerdi; ama şimdi glikoz şurubuyla yapılan tatlıyı yiyoruz. Toz şekerle yapılan tatlı diğerinin yanında sağlıklı kalıyor. Biz üzümle, pekmezle, balla tatlı yapmayı unuttuk. Ne varsa kendi kültürümüzde var. Ne varsa Anadolu topraklarında var. Bugün bu topraklar bizim olduğu için dünyadaki bütün mutfaklara hükmetmişiz? diye konuştu.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayserispor Eyüpspor deplasmanından 1 puanla döndü

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında karşılaşan ikas Eyüpspor ile Zecorner Kayserispor 1-1 berabere kaldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yahyalı’da Karaköy Mahallesi sıcak asfalt konforuna kavuştu

Yahyalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karaköy Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayarak modern ve konforlu bir yola kavuşturdu. Detaylar Kayseri Haber'de...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve Büyükkılıç'tan ASKON'a ziyaret

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti.

Genç müzisyenin stüdyoya çevirdiği odasından bağlama ailesinin ezgileri yükseliyor

Kayseri'de genç müzisyen Yiğit Berke Yiğitoğlu, stüdyoya çevirdiği odasında bağlama ailesinden çok sayıda enstrümanla türküler icra ediyor, beste yapıyor.Detaylar Kayseri Haber'de...

Gençlerbirliği'nin olağanüstü genel kurulunda gerginlik

Gençlerbirliği Kulübünün ATO Congresium Zelve Salonu'ndaki olağanüstü seçimli genel kurulunda gerginlik yaşandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Tefecilik, yağma ve tehdit suçlarına yönelik operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da tefecilik, yağma ve tehdit suçlarına yönelik jandarma tarafından yürütülen operasyonlarda 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber' De...

Eğitime 5 yılda 4,5 trilyon lira harcandı

Türkiye'de eğitime yönelik harcamalar 2020-2024 döneminde 4,5 trilyon lirayı aştı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayınpeder tabancayla gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü

Kırıkkale'de kayınpederi tarafından tabancayla vurulan gelin ağır yaralandı, gelinin kız kardeşi yaşamını yitirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eskişehir'de sahte ve kaçak içki operasyonunda 3 kişi yakalandı

Eskişehir'de düzenlenen sahte ve kaçak içki operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

İki köprü arasında asılı kalan itfaiye aracındaki 3 görevli yaralandı

Kırıkkale'de iki köprünün demir korkulukları arasında asılı kalan itfaiye aracındaki 3 görevli yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Ankara'da tıra çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Başkentte otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kırıkkale'de 8 bin 252 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bir evde 8 bin 252 sentetik uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfek ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (6 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 6 Aralık 2025 Cumartesi nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Büyükşehir, 33 kadın muhtarı anlamlı günde bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte görev yapan kadın muhtarları Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 91. yıl dönümünde bir araya getirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Geleceğin acil servisleri Kayseri'de konuşuldu

Kayseri Devlet Hastanesi; acil tıp alanındaki güncel yaklaşımları değerlendirmek, klinik standartları geliştirmek amacıyla bu yıl '8. Kayseri Acil Tıp Eğitim Günleri' etkinliğini düzenledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de cumartesi günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...