ÖĞRENCİ AKADEMİSİ'NDE ENERJİ POLİTİKALARINI ANLATTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Civarı Türk Elektrik Şirketinde düzenlenen Uluslar arası Öğrenci Akademisine katıldı. Burada ülkenin enerji potansiyeli ve global enerji kaynakları hakkında seminer verdi.
Kayseri'de 2'ncisi düzenlenen Uluslar arası Öğrenci Akademisi Kayseri Civarı Elektrik Şirketinde program düzenledi. Programa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Ahmet Doğan ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Aydın Kalkan katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Vali Düzgün, yurt dışından gelen öğrenciler için şu benzetmede bulundu; Geçtiğimiz yıl, Germir Anadolu İmam hatip lisesinin mezuniyet törenine katıldığımda, ki bu okulumuzun öğrencilerinin tamamı Türkiye dışından gelen misafir öğrencilerdir, 51 ülkeden yaklaşık 500'e yakın öğrenci diplomalarını almak için sahneye dizildiklerinde, sanki Birleşmiş Milletlerin bir minyatürünü sahnede görme imkanına sahip olduk
Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'da, özellikle Türk Üniversitlerin dünya liginde, Üniversiteler olmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmlarımız var gücüyle devam ediyor. Ama Dünya Liginde olabilmenin en önemli kriteri, Üniversitelerin uluslararasılaşması, öğrenci olarak da, öğretim üyesi olarak da uluslararasılaşması. Bizim üniversitelerimiz bütün dünyada en önemli beyinleri Ülkemize çeken Üniversiteler olmalıdır. Diye konuştu.
Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkenin enerji potansiyeli ve global enerji kaynakları hakkında seminer verdi. Uluslar arası Öğrenci Akademisi için dışarıdan gelen misafir öğrencilere, hem Kayseri ili hem de ülkemiz artık sizin vatanınız. Bizler de burada size en güzel şekilde en güzel zemini hazırlamak için varız. Diye konuştu.
Bakan Yıldız burada yaptı seminerde, nükleer santralin önemine vurgu yaptı. Yıldız şöyle konuştu; Aslında geçtiğimiz 100 yıl ve bundan sonraki 25 yıl ile alakalı iki derecelik bir ısınma marjı vardı, dünya iki dereceden fazla ısınırsa problem doğuyor, nasıl insan vücudu 36,5 derece de yaşarken, bir derece arttığında rahatsızlandığını hissediyor aynen dünya da bunu yaşıyor. İlk bir dereceyi 100 yılda kaybettik. Ama bundan sonra ki 25 yılda, ikinci dereceyi kaybetme ihtimali var. Bu yüzden insanlar, yöneticiler, hükümetler, o devleti idare edenler, o iradeyi kulanlar bunu düşünmek zorundalar. Dünyada Çernobil kazasından sonra, nükleer santrallerden vazgeçilecek diye düşünülmüştü. Ama Çernobil'den sonra 114 tane santral yapıldı ve işletmede. Eğer siz güvenlik sistemlerini ihmal etmeden doğru bir şekilde bunu yapabiliyorsanız, bunun bir çok artılarının olduğunu hep birlikte görmüş olacağız.